Αναρτήθηκαν στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια για τις ασφαλιστικές εισφορές Ιανουαρίου 2020 των 1.207.972 ασφαλισμένων

Για πρώτη φορά, δόθηκε η δυνατότητα σε 1,5 εκ. μη μισθωτούς να επιλέξουν ελεύθερα την ασφαλιστική τους κατηγορία σε ετήσια βάση, ανεξάρτητα από το εισόδημά τους και τα χρόνια εργασίας τους, καθορίζοντας οι ίδιοι το ύψος της μελλοντικής τους σύνταξης.

Δείτε το σχετικό άρθρο: Σε λειτουργία η εφαρμογή επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας

Αναρτήθηκαν, λοιπόν, στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ειδοποιητήρια των Ασφαλιστικών Εισφορών του Ιανουαρίου 2020, για 1.207.972 Ελεύθερους Επαγγελματίες, Αυτοπασχολούμενους και Αγρότες με βάση την ελεύθερη επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας.

Για να αποφευχθούν προβλήματα του παρελθόντος η πληρωμή των εισφορών του Ιανουάριου του 2020 (και εφεξής) θα πραγματοποιείται με νέο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής (RF).

Για τον λόγο αυτόν, θα πρέπει όλοι οι ασφαλισμένοι που κάνουν χρήση πάγιας εντολής για την πληρωμή των ασφαλιστικών τους εισφορών να προχωρήσουν σε καταχώρηση του νέου κωδικού ηλεκτρονικής πληρωμής στην τράπεζα με την οποία συνεργάζονται.

Επισημαίνεται ότι, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πρόκλησης του κορωνοϊού και της ανάγκης του ψηφιακού μετασχηματισμού των υπηρεσιών, από 16 Μαρτίου 2020, όλες οι συναλλαγές του e – ΕΦΚΑ, καθώς και του ΟΑΕΔ, με τους πολίτες θα γίνονται είτε στους δικτυακούς τόπους (www.efka.gov.gr και www.oaed.gr αντίστοιχα) είτε με προγραμματισμένα ραντεβού στα υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα (αναστέλλονται οι συναλλαγές με φυσική παρουσία για όλες τις υπηρεσίες που παρέχονται ηλεκτρονικά και, από Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, η εξυπηρέτηση του κοινού με φυσική παρουσία θα πραγματοποιείται μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού). 

Δείτε, αναλυτικά, πατώντας ΕΔΩ.

Πηγή: https://www.efka.gov.gr/el

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email