Δήμος Νέας Προποντίδας | «Κάνε κλικ στη ζωή»

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα «Κάνε κλικ στη ζωή», στη Ν. Τρίγλια και στα Ν. Μουδανιά, την Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020 (ώρα 17:00 – Ν. Τρίγλια, ώρα 19:00 – Ν. Μουδανιά).

Πρόκειται για πρόγραμμα υποστήριξης μοναχικών, ηλικιωμένων ατόμων ή χρόνιων πασχόντων. Η δομή είναι υποστηρικτική για 3.000 και πλέον ηλικιωμένους σε επίπεδο Περιφέρειας, που ζουν μόνοι και πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως διαβήτη, Alzheimer, καρδιολογικά προβλήματα, κατάθλιψη κ.ά., δίνοντάς τους φροντίδα 24ωρης παρακολούθησης και τηλεφωνικής υποστήριξης, μέσω της τηλε-ειδοποίησης από ειδικές συσκευές που θα φορούν. Το πρόγραμμα θα έχει τριετή διάρκεια και θα στελεχωθεί από το απαραίτητο προσωπικό (ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί).

Προηγήθηκε η ίδια ενημέρωση στη Ν. Καλλικράτεια, όπου έτυχε θερμής υποδοχής και ήδη συγκεντρώνονται οι σχετικές αιτήσεις.

«Πρόκειται για μία σημαντική δομή που απευθύνεται σε όλους τους ηλικιωμένους ή χρόνια πάσχοντες και βελτιώνει την ποιότητα ζωής τους, υποβοηθάει τη μοναχική διαβίωσή τους και την ασφαλή γήρανσή τους. Θεωρώντας ότι είναι χρήσιμο να ενημερωθούν όλοι οι Δημότες του Δήμου μας, ζήτησα από τον κ. Ρωσσάκη να ενημερώσουμε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας. Είναι πολύ σημαντική ενημέρωση, που πρέπει να παρακολουθήσουν όχι μόνο ηλικιωμένοι αλλά κι όσοι έχουν ηλικιωμένους στον περίγυρό τους», ανέφερε ο Δήμαρχος Μ. Καρράς.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email