75 εκατ. ευρώ έκτακτη επιχορήγηση στους Δήμους λόγω κορωνοϊού

Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, κ. Τάκη Θεοδωρικάκου, επιχορηγούνται εκτάκτως οι 332 Δήμοι της χώρας, με το συνολικό ποσό των 75 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστούν επιπλέον δαπάνες που προκλήθηκαν λόγω των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού COVID-19.

«Όπως είχαμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή, η Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Εσωτερικών, στέκεται δίπλα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη στηρίζει, προκειμένου οι πολίτες να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και να ανακουφιστούν εκείνοι που έχουν πραγματικά ανάγκη. Ήδη από τις πρώτες ημέρες των μέτρων, χρηματοδοτήσαμε εκτάκτως τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας για να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Σήμερα, επιχορηγούνται οι Δήμοι της χώρας με το ποσό των 75 εκατομμυρίων ευρώ. Το Υπουργείο, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, θα αποτυπώσουν την πραγματική οικονομική επιβάρυνση των Δήμων και όπου χρειαστεί θα υπάρξει επιπλέον στήριξη της Αυτοδιοίκησης», επισήμανε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος εκφράζει, με τη σειρά της, την ικανοποίησή της για τη θετική ανταπόκριση του Υπουργού Εσωτερικών στο αίτημά της για την παροχή έκτακτης επιχορήγησης στους Δήμους.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε:

«Η ΚΕΔΕ όλο το διάστημα της κρίσης, ήταν σε στενή συνεργασία με την Κυβέρνηση και ειδικά με τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, και τον Υφυπουργό, Θοδωρή Λιβάνιο, προκειμένου να υπάρξει μία συντονισμένη προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πανδημίας.

Η επιχορήγηση των Δήμων, με 75 εκατομμύρια ευρώ, έρχεται σε μία κρίσιμη στιγμή κι είναι σημαντικό που η σημερινή Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται έμπρακτα τόσο την ανάγκη να στηριχθεί η Αυτοδιοίκηση όσο και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει στη διαχείριση κρίσιμων καταστάσεων, που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών. Κρατώντας “όρθιους” τους Δήμους, κρατάμε “όρθιες” τις τοπικές κοινωνίες.

Οι Δήμοι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε και να βρισκόμαστε διαρκώς δίπλα στον πολίτη».

Πηγή: https://www.ypes.gr/https://www.kedke.gr/el/index.php

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email