Τεχνολογικό Πάρκο Περαίας: Ιδρυτικός μέτοχος ο Δήμος Θερμαϊκού

Με ταχείς ρυθμούς προχωράνε οι διαδικασίες υλοποίησης του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς, που θα δημιουργηθεί στην Περαία. Ήδη σήμερα, στις 7 μ.μ., σε έκτακτη συνεδρίαση, αναμένεται η έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συμμετοχή του Δήμου Θερμαϊκού, σε σύμπραξη με την Π.Κ.Μ, στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας Ανάπτυξης Επιχειρηματικού Πάρκου, ΕΑΝΕΠ-Thess INTEC AE, με ποσοστό 10% και με εκπρόσωπο/μέλος του ΔΣ της εταιρείας.

Το μεγάλο Τεχνολογικό Πάρκο 4ης Γενιάς, Thess Intec, θα είναι αποκλειστικά και μόνο ελληνικών συμφερόντων, αναμένεται ν’ απορροφήσει επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ και να απασχολήσει 7.000 άτομα σε επιχειρήσεις και ερευνητικά κέντρα, που θα αναπτυχθούν στην περιοχή.

Σε δύο χρόνια, λοιπόν, από σήμερα, αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο, που αναβαθμίζει την περιοχή μέσω της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, με τη δημιουργία συνεδριακών υποδομών υψηλού επιπέδου, με ανοιχτούς χώρους στην κοινωνία, με κτήρια μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης, με σύγχρονους χώρους συναντήσεων και συνεργιών ερευνητών και επιχειρηματιών. Ένα όραμα όλων όσοι ασχολούνται με τα «κοινά» και την ανάδειξη της περιοχής, που βρήκε άμεση ανταπόκριση και ταχύτητα στις ενέργειες μέσα από την παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα βήματα, που θα ακολουθηθούν για την έναρξη της υλοποίησης του Τεχνολογικού Πάρκου 4ης Γενιάς, συζητήθηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θερμαϊκού, μεταξύ του Δημάρχου, Γιώργου Τσαμασλή, και του Προέδρου του Τεχνολογικού Πάρκου Θεσσαλονίκης Α.Ε., Νίκου Ευθυμιάδη.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email