Δήμος Κοζάνης | Δωρεάν Wi-Fi σε δημόσιους χώρους και κτήρια

Υψηλής ποιότητας πρόσβαση στο Διαδίκτυο παρέχει, πλέον, ο Δήμος Κοζάνης στους πολίτες και τους επισκέπτες όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω σημείων δωρεάν ασύρματης Διαδικτυακής πρόσβασης (Wi-Fi) σε δημόσιους χώρους και κτήρια.

Πάρκα, πλατείες και δημόσια κτήρια διαθέτουν ήδη τον κατάλληλο εξοπλισμό για ασύρματη πρόσβαση στο διαδίκτυο, μέσω του Προγράμματος Wifi4EU. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που αφορά στη στήριξη των Δήμων κατά την εγκατάσταση σημείων ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi σε κέντρα δημόσιας ζωής.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Wifi4EU στον Δήμο Κοζάνης, το ασύρματο δίκτυο εξυπηρετεί εξωτερικούς χώρους, καλύπτοντας κεντρικά σημεία συνάθροισης πολιτών και επισκεπτών και κτήρια δημόσιου ενδιαφέροντος, για τη διευκόλυνση των πολιτών στις συναλλαγές τους με τις δημοτικές υπηρεσίες. Με τη χρήση συσκευών τεχνολογίας Wi-Fi, όπως φορητούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και υπολογιστές tablet, οι πολίτες μπορούν να συνδεθούν στο Διαδίκτυο, όταν είναι εντός της εμβέλειας της υπηρεσίας, στους παρακάτω χώρους:

  • Δημαρχιακό Μέγαρο
  • Κτίριο Δ/νσεων Τεχνικών Υπηρεσιών & Περιβάλλοντος (Πλατεία 28ης Οκτωβρίου 7)
  • Κτίριο Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού (Αργυροκάστρου 13)
  • Πλατεία Νίκης
  • Πλατεία 28ης Οκτωβρίου

Για να συνδεθούν στο δίκτυο, οι πολίτες ενεργοποιούν την υπηρεσία Wi-Fi στη συσκευή τους και επιλέγουν το δίκτυο με SSID WiFi4EU. Επιλέγουν «Σύνδεση» (Login) στην πύλη υποδοχής και, στη συνέχεια, μπορούν να κάνουν ελεύθερα χρήση υπηρεσιών Διαδικτύου.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email