Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού για την Covid-19

Πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου 2020, οι πρώτοι εμβολιασμοί στην Ελλάδα. Μεταξύ των πρώτων εμβολιασθέντων ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ B’ 5723/24.12.2020) για τη λειτουργία του Συστήματος και της Πλατφόρμας Διαχείρισης Συνεδριών Εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού COVID-19.

Οι πολίτες μπορούν να ελέγξουν εάν ανήκουν σε κάποια από τις ομάδες προς εμβολιασμό, σύμφωνα με τα κριτήρια της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, είτε εισάγοντας τον ΑΜΚΑ και το ονοματεπώνυμό τους στην ιστοσελίδα https://emvolio.gov.gr/ είτε αποστέλλοντας γραπτό μήνυμα (SMS) στον 5-ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης (13034).

Επίσης, μέσω της σελίδας https://emvolio.gov.gr/ και κατόπιν αυθεντικοποίησής τους, με τη χρήση των κωδικών TAXISnet, τα φυσικά πρόσωπα δύναται να προγραμματίσουν το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό.

Δήλωση επιθυμίας εμβολιασμού από το προσωπικό παροχής υπηρεσιών «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Με το υπ’ Αριθμ. Πρωτ.: 91473/24.12.2020 ΕΓΓΡΑΦΟ του Υπουργείου Εσωτερικών, γνωστοποιείται η δήλωση επιθυμίας ή μη εμβολιασμού καθενός από τα άτομα, που παρέχουν τις υπηρεσίες «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», και η ανάρτηση του συμπληρωμένου αρχείου, από κάθε φορέα, το αργότερο έως την Τετάρτη, 30/12/2020 και ώρα 11.00 το βράδυ.

Πηγή: emvolio.gov.gr, ypes.gr

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email