Αλλαγές στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και στον προγραμματισμό προσλήψεων στους Δήμους

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
Σε πρόσληψη πρόσθετου προσωπικού στους Δήμους -αντί για κάλυψη των αναγκών τους μέσω της κινητικότητας- και σε αλλαγές στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» προσανατολίζεται το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο αναπληρωτής Υπουργός, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο ΔΣ της ΚΕΔΕ, έκανε λόγο για αναδιάρθρωση και αλλαγή των κριτηρίων κατανομής χρηματοδότησης στους Δήμους, που θα λαμβάνει υπόψη όχι μόνο το πληθυσμιακό μέγεθος, αλλά και τη γεωγραφική έκταση του κάθε Δήμου.

Επιτακτική ανάγκη, σύμφωνα με όσα ανέφερε, είναι να αντιμετωπιστεί, όχι μόνον η αποχώρηση υπαλλήλων από τους ΟΤΑ -μέσω της κινητικότητας- αλλά και να επιταχυνθούν οι προσλήψεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στον σχεδιασμό του Υπουργείου, θα μπει άμεσα και η κάλυψη θέσεων, που σχετίζονται με τις νέες αρμοδιότητες, που ανέλαβαν οι Δήμοι, όπως είναι η Πολιτική Προστασία και οι πολεοδομίες.

Όσον αφορά στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης», προανήγγειλε τη θέσπιση πλαφόν χρηματοδότησης για κάθε Δήμο, προκειμένου να μην υπάρχουν Δήμοι που, με βάση τις προτάσεις τους, να λαμβάνουν το σύνολο του χρηματοδοτικού πακέτου και άλλοι να μην παίρνουν τίποτα.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι θα επισπευστεί η υλοποίηση του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», καθώς αφορά στην υλοποίηση πολλών μικρών έργων, με σοβαρό, όμως, αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες.

Για το ίδιο θέμα ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του ΥΠ.ΕΣ., Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ανέφερε ότι υπεγράφη η πρώτη δανειακή σύμβαση μεταξύ του Ταμείου Παρακατηθηκών και Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση του «Αντώνης Τρίτσης».

Τέλος, για τον κίνδυνο πολλές περιοχές της χώρας να μείνουν χωρίς υποκαταστήματα τραπεζών και ταχυδρομεία, ανέφερε ότι θα υπάρξει συνεννόηση με την Ένωση Τραπεζών Ελλάδας και τις συστημικές τράπεζες, ώστε να μην μείνει καμία έδρα Δήμου χωρίς κατάστημα. 

Πηγή: kedke.gr

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email