Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη | Ανοιχτή πρόσκληση σε νέους συνθέτες, ηλικίας 20 – 32 ετών

Δήμος Πυλαίας Χορτιάτη

Το Δημοτικό Ωδείο Πυλαίας- Χορτιάτη, το American – Israeli Cultural Foundation (supported by Stavros Niarchos Foundation) και η αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία be artive (διοργανωτές), σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών και το σύνολο μουσικής δωματίου Israeli Chamber Project απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση (open call) σε νέους μουσικούς – δημιουργούς.

Το Open Call αφορά πρόσκληση Ελλήνων και Κύπριων συνθετών, οι οποίοι θα καταθέσουν έργα τους, διάρκειας 5’ –  10’. Οι συνθέτες θα πρέπει να επιλέξουν ένα σύνολο τριών έως πέντε ερμηνευτών, με τα ακόλουθα όργανα: φλάουτο (ή piccolo φλάουτο/ένας ερμηνευτής), κλαρινέτο (ή κλαρινέτο μπάσο/ένας ερμηνευτής), βιολί, τσέλο, πιάνο.

Η επιτροπή αξιολόγησης θα επιλέξει τέσσερις (4) συνθέτες, που θα έχουν τη δυνατότητα να δουλέψουν, μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας, τα έργα τους με το σύνολο μουσικής δωματίου Israeli Chamber Project, παρακολουθώντας και παρεμβαίνοντας στις πρόβες. Παράλληλα, το εργαστήριο θα είναι ανοιχτό και για όλους τους συνθέτες και μουσικούς, που θέλουν να το παρακολουθήσουν. 

Περισσότερες πληροφορίες και online αιτήσεις στην ιστοσελίδα του Δημοτικού Ωδείου Πυλαίας-Χορτιάτη: https://www.odio-pilaia-hortiati.com/.

Οι συμμετοχές για την ανοιχτή πρόσκληση και το εργαστήριο είναι ΔΩΡΕΑΝ, στο πλαίσιο υποστήριξης για τους Νέους Δημιουργούς και Ερμηνευτές.

Οι συνθέτες μπορούν να υποβάλουν τα έργα τους με τη διαδικασία, που υποδεικνύεται παραπάνω, από την 1η Φεβρουαρίου 2021 έως και την 21η Φεβρουαρίου 2021, στις 23:59 (ελληνική ώρα).

Η επιτροπή αξιολόγησης των έργων είναι πενταμελής και συμμετέχουν οι:

α)  Tibi Cziger (μουσικός του Israeli Chamber Project),

β) Talia Amar (συνθέτρια, διδάσκουσα στην Ακαδημία Μουσικής και Χορού της Ιερουσαλήμ),

γ) Ερατώ Αλακιοζίδου (πιανίστα, Καλλ. Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου Πυλαίας – Χορτιάτη),

δ) Ιωσήφ Παπαδάτος (Καθηγητής Ιονίου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Μουσουργών),

ε) Βασίλης Κίτσος (Συνθέτης – Μουσικολόγος)

Η επιτροπή αξιολόγησης θα ανακοινώσει, έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021, τα ονόματα των συνθετών, των οποίων τα έργα θα ερμηνευθούν από το ICP.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email