Μειωμένη καταβολή ενοικίου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου για τις επιχειρήσεις, που ανέστειλαν τη λειτουργία τους

covid 19

Αναστέλλεται πλήρως η καταβολή του ενοικίου, για τον μήνα Ιανουάριο, για τις επιχειρήσεις, που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή έως τις 11/01/2021. Αποζημίωση σε φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Με αυτόν τον τρόπο, επιμερίζεται το κόστος του ενοικίου κατά 80% στο Κράτος και κατά 20% στον εκμισθωτή. Συνεπώς, η επιχείρηση, που αξιοποιεί το ακίνητο, δεν θα πληρώσει ενοίκιο τον Ιανουάριο.

Για τα νομικά πρόσωπα, που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες το 60% του μηνιαίου μισθώματος για τον μήνα Ιανουάριο.

Στο μέτρο αυτό συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου -ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης -ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις, που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή. Επιπλέον, εντάσσονται οι επιχειρήσεις του τουρισμού (ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, υπηρεσίες μεταφορών), καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Τέλος, οι επιχειρήσεις, που παρέμειναν κλειστές με κρατική εντολή κατά την περίοδο των εορτών, όπως και οι επιχειρήσεις που θα είναι κλειστές με κρατική εντολή έως 11/01/2021, αλλά και οι επιχειρήσεις των κλάδων του τουρισμού και των μεταφορών, θα έχουν κατά τον μήνα Φεβρουάριο έκπτωση ενοικίου 80%, όπως έχει ήδη εξαγγελθεί, με επιμερισμό του κόστους του ενοικίου κατά 60% στο Κράτος, 20% στις επιχειρήσεις-ενοικιαστές και 20% στους εκμισθωτές. Ενώ, για τα νομικά πρόσωπα, που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες το 40% του μηνιαίου μισθώματος για τον μήνα Φεβρουάριο.

Πηγή: minfin.gr

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email