Μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Πραγματοποιήθηκε στις 11/01/2021 και ώρα 18.00, σε αίθουσα της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κοινή συνάντηση του Μητροπολίτη, κ Βαρνάβα, και των Δημάρχων των Δήμων Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Λαζάρου Κυρίζογλου, Δέλτα, Ιωάννη Ιωαννίδη, Κορδελιού-Ευόσμου, Κλεάνθη Μανδαλιανού, Νεάπολης-Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, Παύλου Μελά, Δημητρίου Δεμουρτζίδη, Χαλκηδόνας, Σταύρου Αναγνωστόπουλου, και Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, κατά την οποία οι συμμετέχοντες τάχθηκαν ομόφωνα υπέρ της μεταφοράς της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στη Δυτική Θεσσαλονίκη και, ταυτοχρόνως, υπέρ της δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου στον χώρο των 175 στρεμμάτων, που βρίσκεται σήμερα η ΔΕΘ.

Οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συνυπέγραψαν το κείμενο, που ακολουθεί, με τίτλο: «Ανακοίνωση-Παρέμβαση για τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Δυτική Θεσσαλονίκη και τη Δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου».

Τέλος, αποφασίσθηκε να γίνει συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας Θράκης, κ. Σταύρο Καλαφάτη, τον Πρωθυπουργό, τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τους βουλευτές της ΠΕ Θεσσαλονίκης.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email