Πλήρης αναστολή καταβολής ενοικίου για τις επιχειρήσεις, για τον μήνα Φεβρουάριο

Επεκτείνεται, και για τον μήνα Φεβρουάριο, το μέτρο της πλήρους αναστολής καταβολής του ενοικίου για τις επιχειρήσεις, που ήταν κλειστές, με κρατική εντολή, κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, απαλλάσσονται από την καταβολή μισθώματος επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του λιανεμπορίου (ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον), της εστίασης (ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα), του πολιτισμού, του αθλητισμού, τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα βιβλιοπωλεία. Επιπλέον, εντάσσονται και οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, και όχι επί της απώλειας, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μην έχουν περαιτέρω απώλειες. Με αυτό τον τρόπο, επιμερίζεται το κόστος του ενοικίου κατά 80% στο Κράτος και κατά 20% στον εκμισθωτή. Συνεπώς, η επιχείρηση που αξιοποιεί το ακίνητο δεν θα πληρώσει ενοίκιο τον Φεβρουάριο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Επιπλέον, για τα νομικά πρόσωπα, που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες το 60% του μηνιαίου μισθώματος για τον μήνα Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι από σήμερα Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου ξεκινά η καταβολή του 50% της απώλειας από τη μείωση του μισθώματος μηνός Νοεμβρίου στους λογαριασμούς των δικαιούχων ιδιοκτητών ακινήτων.

Πηγή: minfin.gr

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email