«Ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο του βιβλίου και της μουσικής», από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

Τί συμβαίνει σε μία βιβλιοθήκη, όταν έρχεται το βράδυ και σβήνουν τα φώτα; Μουσική, φωνές συζητήσεις, γέλια και πατημασιές ακούγονται από μία μικρή γωνία… Είναι η ώρα, που από τα ξύλινα ράφια ξεπηδούν με το αερόστατο, τον πύραυλο, τα μαγικά φτερά, ο Χάρι, η Μελέκ, ο Πέτρος και η παρέα τους. Δεινόσαυροι, τερατάκια, μουσικά όργανα και ό, τι άλλο μπορείς να φανταστείς ζωντανεύουν και ξεκινούν ένα ολονύχτιο παιχνίδι στους διαδρόμους του κτηρίου, κάνοντάς το άνω κάτω με τις σκανδαλιές και τις πονηριές τους. Είναι η ώρα που καλοί και κακοί μονομαχούν, σε έναν αγώνα, που συγκρούονται όλες οι δυνάμεις, μέχρι να επικρατήσει στο τέλος το δίκαιο και η ειρήνη.

Και αν νομίζετε ότι όλα αυτά συμβαίνουν κάπου μακριά, ξεγελιέστε… Είναι ακριβώς δίπλα σας. Είναι στο βιβλίο, που κρατάτε στο χέρι σας, στο βιβλίο, που βρίσκεται στην τσάντα σας, στο βιβλίο, που στέκεται σε κάποιο ράφι του σπιτιού σας, στη Δημοτική Bιβλιοθήκη της πόλης σας… Το μόνο που χρειάζεται για να τους γνωρίσετε είναι να κλείσετε τα μάτια σας και να ταξιδέψετε μαζί τους με τη δύναμη της αφήγησης και της μουσικής.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης με μία νέα πρωτοβουλία, προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα, που επιβάλλει η εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοιού, έρχεται κοντά στους μικρούς μας αναγνώστες, μέσα από διαδικτυακές δράσεις μουσικής και φιλαναγνωσίας.

Συνεχίζοντας το πλούσιο έργο της, ξεκινάει, από τον Μάρτιο και για όλη την άνοιξη, μία σειρά από online συναντήσεις, που αφορούν όλα τα παιδιά ηλικίας τεσσάρων έως δώδεκα ετών. Ελάτε, λοιπόν, να ψαχουλέψουμε τα ράφια μίας αίθουσας γεμάτης με παιδικές ιστορίες. Να γνωρίσουμε τους ήρωες, να μάθουμε το όνομά τους και …ποιος ξέρει; Ίσως γίνουμε και εμείς πρωταγωνιστές σε μία από τις ιστορίες τους.

  • ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ: ΔΕΥΤΕΡΑ, 18:00 – 18:40

ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ (4-7)

ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ (ΑΠΟ 6 ΕΤΩΝ)

  • ΜΟΥΣΙΚΗ: ΤΕΤΑΡΤΗ, 18:00 – 18:40

ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΕ ΜΕΤΑΛΛΟΦΩΝΟ (4-6 ΕΤΩΝ)

ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ (6-10 ΕΤΩΝ)

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΛΩΝ (8-12 ΕΤΩΝ)

Δηλώστε συμμετοχή καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, καλώντας στη γραμματεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης, στο τηλέφωνο 25510 89690 και ώρες από 10:00 π.μ. έως 14:00 ή στο email axdlibrary@gmail.com.

Σημειώνεται ότι όλες οι δράσεις υλοποιούνται με την υποστήριξη εκπαιδευτικών και μουσικών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης. Κάθε Δευτέρα και Τετάρτη απόγευμα, το εκπαιδευτικό προσωπικό της βιβλιοθήκης θα προσφέρει μέσω της εφαρμογής Zoom.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email