Συνεχίζεται το πρόγραμμα μεταφοράς ευάλωτων πολιτών, του Δήμου Θεσ/νίκης, στα εμβολιαστικά κέντρα

πρόγραμμα μεταφοράς ευάλωτων πολιτών, Δήμου Θεσ/νίκης, στα εμβολιαστικά κέντρα

“Ανάσα” σε ευάλωτους πολίτες προσφέρει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, μέσα από το πρόγραμμα, που έχει θέσει σε εφαρμογή, για τη μεταφορά -στα εμβολιαστικά κέντρα Covid 19- ανθρώπων, που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν με ίδια μέσα.

«Στο πλαίσιο σχετικής κατεύθυνσης, που δόθηκε από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, προχωρήσαμε ήδη από τον περασμένο Ιανουάριο στην οργάνωση ενός προγράμματος, ώστε να διευκολύνουμε ευάλωτους συμπολίτες μας, οι οποίοι, είτε λόγω οικονομικών είτε λόγω άλλης φύσης προβλημάτων, δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν με ίδια μέσα στα εμβολιαστικά κέντρα. Το πρόγραμμα αυτό, που διευκολύνει σημαντικά τους συμπολίτες μας, συνεχίζεται», ανέφερε σχετικά ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Δημοτικών Κοινοτήτων και Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, Στέλιος Λιακόπουλος, τονίζοντας:

«Στόχος μας, μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες, είναι να θωρακίσουμε την υγεία των συμπολιτών μας, των μοναχικών ηλικιωμένων, των ατόμων με αναπηρίες, των ανθρώπων, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Κανείς μόνος. Κανείς αβοήθητος. Αυτή είναι η μέριμνά μας».

Για την υλοποίηση του προγράμματος μεταφοράς ευάλωτων πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα αξιοποιείται το προσωπικό του “Βοήθεια στο Σπίτι” και του ΚΑΠΗ και χρησιμοποιούνται δύο οχήματα κι ένα ειδικό όχημα -λεωφορείο ΑμΕΑ- για τη μετακίνηση ατόμων με αναπηρίες.

Οι πολίτες, που δεν έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν με ίδια μέσα στα εμβολιαστικά κέντρα, μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2310 521576, 2310 519584 και 2310 550989, τις καθημερινές (Δευτέρα – Παρασκευή, εκτός αργιών), από τις 7.30 το πρωί έως τις 14.30 το μεσημέρι.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν την ημέρα και την ώρα του ραντεβού, καθώς και το εμβολιαστικό κέντρο στο οποίο πρέπει να προσέλθουν, ώστε να διευκολυνθεί ο προγραμματισμός.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email