Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη | Ενημερωτική εκδήλωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τις αλλαγές στο Λύκειο

Ενημερωτική εκδήλωση για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και τις αλλαγές στο Λύκειο
Χρήσιμο και ενημερωτικό σεμινάριο για τις νέες αλλαγές στο Λύκειο, για τον επαγγελματικό προσανατολισμό και για τα επαγγέλματα με μέλλον μετά την πανδημία διοργανώνει -διαδικτυακά- τη Δευτέρα, 7 Ιουνίου, στις 7.00 το απόγευμα, ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω ZOOM (χωρίς περιορισμό στις συμμετοχές) και απευθύνεται στους  μαθητές των τελευταίων τάξεων του Γυμνασίου, όλων των τάξεων του Λυκείου, καθώς, επίσης, και στους γονείς τους, αλλά και στους εκπαιδευτικούς.

Κεντρικοί ομιλητές στην εκδήλωση είναι οι σύμβουλοι εκπαίδευσης και καριέρας, Δρ. Κωνσταντίνος Κότιος και Γεώργιος Γατούδης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Τα θέματα, που θα αναλυθούν και στη συνέχεια θα συζητηθούν από τους συμμετέχοντες, είναι τα εξής:

  • Οι νέες αλλαγές στο Λύκειο (διπλό µηχανογραφικό, ελάχιστη βάση εισαγωγής, περιορισμός εισακτέων κ.ά.).
  • Επαγγέλματα µε Μέλλον στην Αγορά Εργασίας µε τα νέα δεδομένα της πανδημίας. Ποιες αλλαγές φέρνει η πανδηµία στην επιλογή σπουδών, στο ήδη µεταβαλλόµενο περιβάλλον της ψηφιοποίησης και της τεχνολογικής επανάστασης;
  • Έξυπνες επιλογές ανά επιστηµονικό πεδίο.
  • Καινοτόµες Εξειδικεύσεις.
  • Κρυφές λεπτομέρειες του μηχανογραφικού (ειδικά μαθήµατα, µμετεγγραφές, παθήσεις κ.λπ.).
  • Στρατιωτικές Σχολές και Σώµατα Ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο δήμος θα χαρίσει 30 Υβριδικούς Οδηγούς Σπουδών «Σπουδές με Μέλλον» στα Γυμνάσια και Λύκεια σε όλες τις Δημοτικές του Ενότητες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή µέσω ηλεκτρονικής φόρµας και, επιπλέον, μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες και τα συμπεράσματα, που θα προκύψουν, και µετά το πέρας της εκδήλωσης.

Link: https://us02web.zoom.us/j/88037734834?pwd=MEIwUHczOGxJY1VpUUJSN0NvTHoyQT09

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email