Δωρεάν τεστ στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών, μετά την εμφάνιση κρουσμάτων νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού

Δήμος Νεάπολης Συκεών
Κλειστοί θα παραμείνουν, προληπτικά, μέχρι και την Τετάρτη, όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών. Να επανεξεταστεί το θέμα λειτουργίας των σχολείων ζητά ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης του κορωνοϊού στη χώρα μας, στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, με στόχο να περιοριστεί στο ελάχιστο ο κίνδυνος της διασποράς.

Έπειτα από την προσωρινή αναστολή λειτουργίας όλων των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, των ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ του Δήμου Νεάπολης – Συκεών, θα συνεχιστεί, μέχρι και την Παρασκευή, η διενέργεια δωρεάν τεστ για κατοίκους, δημοτικούς υπαλλήλους και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων των σχολείων του δήμου.

Συγκεκριμένα:

  • Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου (10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι): στο Εργοτάξιο του δήμου (Λεωφ. Παπανικολάου & Νερομύλων 2, Πεύκα) και στο Γ’ ΚΑΠΗ Συκεών (Μεσολογγίου 54 και Περγάμου 2, περιοχή «Δροσιά»).
  • Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου: Β’ ΚΑΠΗ Νεάπολης (Δ. Κομνηνού 3 & Λαγκαδά) και Γ’ ΚΑΠΗ Συκεών (Μεσολογγίου 54 και Περγάμου 2).
  • Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου και Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου (10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι): δωρεάν test μέσα από το αυτοκίνητο (drive through). Σε αυτά θα υποβάλλονται ΜΟΝΟ οι πολίτες, που προσέρχονται με αυτοκίνητο ή άλλο όχημα (ποδήλατο, μηχανή κ.λπ.).

Την Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου drive through tests θα πραγματοποιηθούν στην οδό Ρήγα Φεραίου στη Δ.Ε. Συκεών, στο τμήμα, που πραγματοποιείται η λαϊκή αγορά, ενώ στη Δ.Ε. Νεάπολης στην οδό Κασταμονής, στην είσοδο του Θεάτρου, μπροστά στη βιολογική αγορά.

Την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου τα drive through tests θα πραγματοποιηθούν στην οδό Οδ. Φωκά (ΔΕ Συκεών), στο ύψος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Συκεών – Παιδικής Βιβλιοθήκης «Αντώνης Σαμαράκης» και στη Δ.Ε. Νεάπολης στην οδό Παναγή Τσαλδάρη με Ίμβρου, πλησίον του Ι.Μ.Ν. Αγίου Γεωργίου.

Για τη μετακίνησή τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν τον αριθμό 1 στο 13033, ενώ θα τους ζητηθεί αριθμός ΑΜΚΑ και ο αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος του τεστ.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει τη λειτουργία του το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Συνεργάτες του δήμου ξεκίνησαν ήδη να ενημερώνουν τηλεφωνικά και τα 13.500 μέλη των ΚΑΠΗ, των ωφελούμενων του «Βοήθεια στο Σπίτι», των ΚΗΦΗ και των ωφελούμενων ΑμεΑ και των οικογενειών τους, υπενθυμίζοντάς τους για μία ακόμα φορά ότι και οι 47 δημοτικοί ιατροί και 30 νοσηλεύτριες και νοσηλευτές είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή τους, ζητώντας εκ μέρους του δήμου να παραμείνουν ψύχραιμοι, να παραμείνουν στο σπίτι τους, να προσέχουν και να τηρούν τα μέτρα προστασίας και να απευθύνονται στις υπηρεσίες του δήμου για ό, τι χρειάζονται (επίσκεψη ιατρού, νοσηλευτική μέριμνα, ψυχοκοινωνική υποστήριξη από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, συνταγογράφηση και προμήθεια φαρμάκων και ειδών διατροφής κ.λπ.).

Τα Δημοτικά Ιατρεία στην υπηρεσία του ΕΟΔΥ

Όπως τονίζει ο Σίμος Δανιηλίδης: «Εδώ και μήνες ζητούμε επιμόνως, γραπτά και προφορικά, την παρουσία του ΕΟΔΥ στην περιοχή μας, για μαζικά και οργανωμένα μοριακά τεστ, ενώ από τον Απρίλιο του 2020 έχουμε επανειλημμένως, και γραπτώς, προτείνει και προσφέρει όλα τα Δημοτικά μας Ιατρεία, που διαθέτουν 47 ιατρούς και 30 νοσηλευτές, να μπουν στην υπηρεσία του ΕΟΔΥ, χωρίς να επιβαρύνεται, και με την καθοδήγησή τους να πραγματοποιούμε τεστ. Θα πρέπει να αντιληφθεί επιτέλους η Πολιτεία ότι πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο τα Δημοτικά Ιατρεία, που έχει στη διάθεσή της σε όλη τη χώρα».

Όπως συμπλήρωσε ο δήμαρχος, αναφερόμενος στη μέριμνα για τον εμβολιασμό: «Ο εμβολιασμός αποτελεί πλέον τον μοναδικό τρόπο ανάσχεσης του ιού και θωράκισης της κοινωνίας και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητά μας», ζητώντας τη δημιουργία εμβολιαστικών κέντρων, που δεν υπάρχουν στην περιοχή, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία ηλικιωμένων, υπέργηρων και κατάκοιτων ΑμεΑ συμπολιτών μας να μεταφέρονται από το ένα σημείο της Θεσσαλονικης στο άλλο. «Τα Δημοτικά Ιατρεία, όπως και όλοι οι ιατρικοί και κοινωνικοί χώροι του δήμου μας, αλλά και των υπολοίπων δήμων, που διαθέτουν, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν και ως εμβολιαστικά κέντρα», υπογράμμισε ο δήμαρχος, τονίζοντας ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως έχει αποδείξει και στο παρελθόν, μπορεί και πάλι να δώσει μία θετική διέξοδο και λύση».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share