Θεσσαλονίκη: Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης 2023 – Πρόσκληση συμμετοχής καλλιτεχνών

Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης 2023
Η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης δίνει, για μία ακόμα χρονιά, το ραντεβού της με το κοινό και τις θεατρικές ομάδες της πόλης, στο πλαίσιο της «Ανοιχτής Θεατρικής Σκηνής της Πόλης 2023».

Η «Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης 2023» διευρύνει τη διάρκειά της και θα υλοποιηθεί από τον Μάρτιο έως και τον Μάιο του 2023.

Με εισήγηση της Επιτροπής Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης, υιοθετεί στον προγραμματισμό της τον θεματικό άξονα «Θέατρο και Πόλη», με στόχο την ανάδειξη της Θεσσαλονίκης και των γειτονιών της. Εμπλουτίζεται με τη νέα ενότητα «Νέες Θεατρικές Φωνές της πόλης», στην οποία μπορούν να παρουσιάσουν τη δουλειά τους νέοι απόφοιτοι των καλλιτεχνικών και θεατρικών σχολών.

Οι παράλληλες δράσεις συνεχίζονται με επιμορφωτικά εργαστήρια, διαλέξεις και παρουσιάσεις. Η «Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης» αποτελεί, πλέον, ένα δημιουργικό πεδίο δράσης των θεατρικών σχημάτων της πόλης, που αναδεικνύει τη θεατρική πολυφωνία που χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη.

Η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης προσκαλεί μεμονωμένους επαγγελματίες καλλιτέχνες, επαγγελματικά θεατρικά σχήματα και ομάδες της Θεσσαλονίκης να υποβάλουν τις προτάσεις τους, με στόχο τη συμμετοχή τους στη φετινή διοργάνωση.

«Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης 2023»

Η αξιολόγηση των προτάσεων θα γίνει από την Επιτροπή Θεάτρου του Δήμου Θεσσαλονίκης, με συνεκτίμηση του δραματουργικού, σκηνοθετικού αλλά και κοινωνικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, των συντελεστών και των τεχνικών και οργανωτικών προϋποθέσεων της κάθε πρότασης. Μετά το πέρας της προθεσμίας, η Επιτροπή θα καλέσει τους αιτούντες σε συνάντηση με στόχο την καλύτερη κατανόηση της πρότασής τους.

Για την ταχύτερη και ακριβέστερη διαδικασία επιλογής, συστήνεται η αποστολή των αιτήσεων νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία. Οι αιτήσεις που θα αποσταλούν ή θα κατατεθούν μετά την ημερομηνία αυτή, δεν θα ληφθούν υπ’ όψιν.

Πληροφορίες δίνονται καθόλη τη διάρκεια υποβολής των αιτήσεων στο politismos@thessaloniki.gr με θέμα: «Ερώτηση για την Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης 2023».

Η συμμετοχή συνοδεύεται από αμοιβή, που δύναται να καλύψει μέρος των εξόδων παραγωγής των συμμετεχόντων.

Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους συμμετοχής, μπορείτε να δείτε στον σύνδεσμο Όροι συμμετοχής.

Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται στον σύνδεσμο Αίτηση.

Προθεσμία υποβολής προτάσεων: Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2023

Share