Λιβάνιος από το συνέδριο της ΚΕΔΕ για τις δράσεις Smart Cities: «Aπευθύνω έκκληση, καταθέστε προτάσεις»

Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ
Ολοκληρώνονται σήμερα Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, οι εργασίες του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, στον Βόλο.

Σύσσωμη η Αυτοδιοίκηση έδωσε το «παρών» στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ, το τελευταίο συνέδριο της Αυτοδιοίκησης πριν από τις εκλογές του 2023, που έλαβε χώρα στον Βόλο, από τις 21 έως 23 Νοεμβρίου 2022.

Ο Μάκης Βορίδης από το βήμα του Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ

Με κεντρικό μήνυμα «Ισχυρή Αυτοδιοίκηση – Καλύτερη Ελλάδα», αιρετοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Δημόσιας Διοίκησης έθεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων τα ζητήματα που παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των ΟΤΑ α’ βαθμού.

Τη δεύτερη ημέρα διεξαγωγής του Συνεδρίου δόθηκε βάση στην αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων και τη διαχείριση της οικονομικής κατάστασης των Δήμων.

Ετήσιο Τακτικό Συνεδρίο της ΚΕΔΕ στον Βόλο
Ψηφιακός Μετασχηματισμός των Δήμων και των ΔΕΥΑ

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρος Λιβάνιος, τόνισε την αδήριτη ανάγκη συμμετοχής των Δήμων στο πρόγραμμα Ψηφιακής Διακυβέρνησης, απευθύνοντας έκκληση να κατατεθούν οι προτάσεις για την υλοποίηση δράσεων του Ψηφιακού Μετασχηματισμού τους.

Έκανε λόγο για μία πιο ολοκληρωμένη χρηματοδοτική προσπάθεια εξισορρόπισης της εξίσωσης των Δήμων, με αμοιβή για εξωτερικό σύμβουλο να συμπεριλαμβάνεται στον προϋπολογισμό.

Ο Πρόεδρος Επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ, Ιωάννης Τσιάμης, επισήμανε, παράλληλα, ότι πρόκειται να δοθεί παράταση στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων για τις «Έξυπνες» Πόλεις , έως τις 30 Ιανουαρίου 2023.

Μεταξύ άλλων, ο κύριος Λιβάνιος προανήγγειλε πρόγραμμα, ύψους 58 εκατ. ευρώ, που αφορά στις ΔΕΥΑ και το οποίο αναμένεται, μέχρι την Παρασκευή, να κατατεθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης προς έγκριση. Μικρότερα ποσά προβλέπονται, επίσης, και για τους δήμους που δεν έχουν ΔΕΥΑ.

Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά:

  1. Στην ψηφιοποίηση του δικτύου των ΔΕΥΑ,
  2. Στις ηλεκτρονικές πληρωμές και
  3. Στην αναβάθμιση του λογισμικού για την καλύτερη λειτουργία τους

Αναλυτικά, η ομιλία του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρου Λιβάνιου, στο Ετήσιο Συνέδριο της ΚΕΔΕ στον Βόλο:

Δείτε, επίσης:

Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο ΚΕΔΕ – Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2022

Share