Πρώτη Συνεδριακή Διάσκεψη της ΚΕΔΕ με την ΠΕΔ Κρήτης

Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ξεκίνησε τις Συνεδριακές Διασκέψεις με τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων της χώρας, με σκοπό να επικαιροποιήσει και να διαμορφώσει τις τελικές θέσεις της, ενόψει της έναρξης του διαλόγου για την αλλαγή στο μοντέλο λειτουργίας του Κράτους και της Αυτοδιοίκησης και την Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση.

ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

Δείτε το πρόγραμμα των υπόλοιπων συναντήσεων, πατώντας ΕΔΩ.

Πρώτη συνεδριακή διάσκεψη με την ΠΕΔ Κρήτης

Οι διασκέψεις ξεκίνησαν, στις 5 Νοεμβρίου, με την ΠΕΔ Κρήτης.

Στην τηλεδιάσκεψη έγινε παρέμβαση από τον Υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό, Θοδωρή Λιβάνιο, και τον Γ.Γ. του ΥΠ.ΕΣ., Μιχάλη Σταυριανουδάκη. Συνολικά συμμετείχαν 90 σύνεδροι, μέλη της Γενικής Συνέλευσης, Δήμαρχοι και αιρετά στελέχη από την ΠΕΔ Κρήτης, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Δείτε, αναλυτικά:

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, ανακοίνωσε την ένταξη έργων, που αφορούν στην Κρήτη και στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 15,8 εκατ. ευρώ:

  1. Βιοκλιματικός εκσυγχρονισμός και αλλαγή χρήσης διώροφου κτηρίου νομίμως υφιστάμενου, από αποθήκη σε κτήριο πολιτισμού, ύψους 3.100.000 εκατ. ευρώ (Δήμος Μαλεβιζίου).
  2. Αναβάθμιση – Επέκταση των Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) του Δήμου Χερσονήσου, ύψους 4.995.819,40 εκατ. ευρώ (ΔΕΥΑ Χερσονήσου).
  3. Αναβάθμιση Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Δήμου Ανωγείων (Ανακατασκευή – Βελτίωση – Τριτοβάθμια Επεξεργασία και Σύστημα Διάθεσης Εκροών), ύψους 1.800.000 εκατ. ευρώ (Δήμος Ανωγείων).
  4. Αποκατάσταση και επανάχρηση διατηρητέου κτηρίου επί της οδού Γ. Αρκαδίου, ύψους 115.397,60 ευρώ (Δήμος Σητείας).
  5. Ανέγερση 16ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης, ύψους 3.604.375,20 εκατ. ευρώ (Δήμος Ρεθύμνης).
  6. Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις Δήμου Κισσάμου, ύψους 868.000 ευρώ (Δήμος Κισσάμου).
  7. Αποκατάσταση κτιρίου Φιλαρμονικής – Ωδείου Δήμου Ρεθύμνης, ύψους 1.273.978,57 εκατ. ευρώ (Δήμος Ρεθύμνης).

Πηγή: https://kedke.gr/, https://www.ypes.gr/

Share