Συνέδριο ανάδειξης της θρησκευτικής πολιτισμικής κληρονομιάς & ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού στη Μυτιλήνη

θρησκευτικός τουρισμός
Tο Πανεπιστήμιο Αιγαίου πραγματοποιεί την Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022, στη Μυτιλήνη, υβριδικό Συνέδριο Ανάδειξης της Θρησκευτικής Πολιτισμικής Κληρονομιάς και Ανάπτυξης του Θρησκευτικού Τουρισμού.

Σκοπό του συνεδρίου -διάρκειας ενός μήνα- αποτελεί η ανάδειξη της Διασυνοριακής Περιοχής Ελλάδας – Κύπρου ως Πανορθόδοξο Προσκυνηματικό Κέντρο, ώστε να εξελιχθεί σε πόλο έλξης εκατομμυρίων προσκυνητών – εναλλακτικών τουριστών.

Η Πράξη «Ανάδειξη και Διάδοση της Πολιτιστικής και Φυσικής Κληρονομιάς μέσα από την Ανάπτυξη και Θεσμική Ενίσχυση του Θρησκευτικού Τουρισμού στη νησιωτική περιοχή της Ελλάδας και της Κύπρου» (RECULT) εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα INTERREG VA Ελλάδα – Κύπρος και συγχρηματοδοτείται κατά 85% από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και κατά 15% από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Στους εταίρους της εν λόγω Πράξεως, από την πλευρά της Ελλάδος, συμπεριλαμβάνονται το Υπουργείο Τουρισμού, η Εκκλησία της Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης της Ιεράς Μητρόπολης.

Από την πλευρά της Κύπρου εταίροι είναι το Υφυπουργείο Τουρισμού, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου.

Εκπρόσωποι όλων των εταίρων/φορέων θα παρευρίσκονται και θα συμμετέχουν στο συνέδριο.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.recult-greece-cyprus.eu/, https://www.facebook.com/recultinterregvagreececyprus

Share