Υπ. Οικονομικών – Α. Παπανάτσιου: «Παράνομο και ανήθικο τραπεζικά ιδρύματα να έχουν κατασχέσει βοηθήματα προς τους πυρόπληκτους»

Η Υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στον Θάνο Σιαφάκα χαρακτήρισε παράνομο, παράτυπο και ανήθικο το ενδεχόμενο τραπεζικά ιδρύματα να έχουν κατασχέσει βοηθήματα προς τους πληγέντες της καταστροφικής τραγωδίας, τονίζοντας ότι αυτά τα χρήματα ανήκουν στους πυρόπληκτους και θα επιστραφούν. Η κ. Παπανάτσιου επεσήμανε ότι οι τράπεζες γνώριζαν ότι πρόκειται περί βοήθειας η οποία και είναι ακατάσχετη.

Σε ό,τι αφορά τον ΕΝΦΙΑ η υφυπουργός υποστήριξε ότι γύρω στο 1.471.000 φορολογούμενοι θα δουν μειωμένα εκκαθαριστικά σε σχέση με πέρυσι, μειώσεις που θα κυμαίνονται από 1 ευρώ έως και πάνω από 500 ευρώ σε κάποιες περιπτώσεις και για περίπου 4.000.000 φορολογούμενους τα εκκαθαριστικά θα παραμείνουν αμετάβλητα. Ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 12% θα δει αυξήσεις από 1 έως 50 ευρώ και μόνο το 0,7% θα δει αυξήσεις που θα ξεπεράσουν τα 200 ευρώ.

Share