“Δυτική Μακεδονία-Μεγαλόπολη: Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες”

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Διαδικτυακό φόρουμ, με θέμα «Δυτική Μακεδονία – Μεγαλόπολη: Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες», διοργανώθηκε χθες από την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (Enterprise Greece) και τη Συντονιστική Επιτροπή για το Σχέδιο Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ), υπό την αιγίδα των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Το φόρουμ επικεντρώθηκε στην προώθηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Μεγαλόπολης, στη μεταλιγνιτική εποχή, το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπει σε ενισχύσεις και φορολογικά κίνητρα για επιχειρήσεις στους κλάδους της αγροτικής παραγωγής, της μεταποίησης και των υπηρεσιών και στους τομείς της ανάπτυξης έρευνας-τεχνολογίας, της εκπαίδευσης και της ενέργειας (ανανεώσιμες πηγές, ενεργειακή αναβάθμιση).

Στο φόρουμ απηύθυναν χαιρετισμό οι κκ Κωστής Χατζηδάκης – Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Άδωνις Γεωργιάδης – Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιώργος Κασαπίδης – Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας και Παναγιώτης Νίκας – Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστής Χατζηδάκης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι στόχο αποτελεί η προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων στις λιγνιτικές περιοχές και η δημιουργία θέσεων εργασίας, επισημαίνοντας, παράλληλα, την ύπαρξη ισχυρού επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Διαβάστε, αναλυτικά: «Δυτική Μακεδονία – Μεγαλόπολη: Μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή και νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες»

Πηγή: https://www.capital.gr/

Share