Επεκτείνεται η δράση «3η e-λικία» στους Δήμους της χώρας

Επεκτείνεται η δράση «3η e-λικία»
Προς υλοποίηση η δράση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης «3η e-λικία: Ψηφιακή ενδυνάμωση και ανάπτυξη ψηφιακών ικανοτήτων» στους Δήμους Αθηναίων, Ιωαννιτών και Θερμαϊκού.

Η δράση «3η e-λικία: Ψηφιακή ενδυνάμωση και ανάπτυξη ψηφιακών ικανοτήτων» ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2022, πιλοτικά, στους Δήμους Καβάλας και Φλώρινας. Έπειτα από τον Δήμο Κορυδαλλού, που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αναμένεται να υλοποιηθεί και στους Δήμους Αθηναίων, Ιωαννιτών και Θερμαϊκού, μετά από προγραμματική συμφωνία που υπέγραψαν οι τελευταίοι με το ΕΔΥΤΕ.

Περαιτέρω πληροφορίες για το ωράριο και τους χώρους διεξαγωγής του προγράμματος στους Δήμους Αθηναίων, Ιωαννιτών και Θερμαϊκού θα ανακοινωθούν σύντομα.

Δράση «3η e-λικία»

Το πρόγραμμα στηρίζεται στη δημιουργία και λειτουργία «Ψηφιακών Γωνιών» σε επιλεγμένα σημεία των Δήμων, όπου δημότες, άνω των 60, ετών μπορούν να απευθύνονται και να συμμετέχουν στο δωρεάν πρόγραμμα Ψηφιακής Ενδυνάμωσης και Εκπαίδευσης. Η υλοποίησή του υποστηρίζεται από ειδικά εκπαιδευμένους «Ψηφιακούς Βοηθούς – Εκπαιδευτές», οι οποίοι καθοδηγούν, εκπαιδεύουν και υποστηρίζουν τους δημότες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας.

Στόχος της δράσης είναι οι πολίτες να εξοικειώνονται και να χρησιμοποιούν τις ψηφιακές υπηρεσίες τόσο για προσωπικές τους υποθέσεις όσο και για να μπορούν να εξυπηρετούνται ηλεκτρονικά σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Το πρόγραμμα «3η e-λικία» υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο, που ακολουθεί: act.nationaldigitalacademy.gov.gr/3elikia/.

Πηγή: mindigital.gr

Share