Νέο σύστημα επιδόματος θέρμανσης, σε συνεργασία με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Νέο σύστημα χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, το οποίο θα βασίζεται στις ώρες θέρμανσης που, κατά μέσο όρο, πραγματικά χρειάζεται σε ετήσια βάση κάθε νοικοκυριό και θα διαφέρει ανάλογα με τις μετεωρολογικές και κλιματικές συνθήκες, που επικρατούν ανά περιοχή.

Επιπλέον, θα προστεθούν και άλλα καύσιμα στα επιδοτούμενα, όπως το φυσικό αέριο, το υγραέριο, ενώ για ξύλα και πέλετ η επιδότηση θα ισχύει, για περιβαλλοντικούς λόγους, μόνο στους οικισμούς κάτω των 2.500 χιλιάδων κατοίκων.

Τα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια του επιδόματος θα μείνουν τα ίδια, ενώ για να δικαιούνται επίδομα θέρμανσης όσοι χρησιμοποιούν εναλλακτικά καύσιμα (φυσικό αέριο, υγραέριο και ξύλο και πέλετ στους μικρούς, ορεινούς οικισμούς), θα πρέπει να προσκομίσουν αριθμούς τιμολογίων και ΑΦΜ προμηθευτή για διπλάσιας, τουλάχιστον, αξίας τιμολόγια των σχετικών καυσίμων, που θα έχουν πληρωθεί ηλεκτρονικά (περιλαμβάνεται εδώ και η τραπεζική κατάθεση και ο αγροτικός ταχυδρόμος, για να διευκολύνονται και οι κάτοικοι των μικρών χωριών). Η περίπτωση του φυσικού αερίου, που γίνεται με λογαριασμούς, θα αντιμετωπιστεί διαφορετικά.

Το επίδομα αναμένεται να καταβληθεί τον Δεκέμβριο.

Δείτε, αναλυτικά: Νέο σύστημα επιδόματος θέρμανσης από το Υπουργείο Οικονομικών, με βάση τις ανάγκες θέρμανσης ανά οικισμό, σε συνεργασία με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Share