Σε λειτουργία ο Προσωπικός Βοηθός για τα άτομα με αναπηρία

Σε λειτουργία ο Προσωπικός Βοηθός για τα άτομα με αναπηρία
Έως τις 11 Ιουνίου η υποβολή των αιτήσεων για τα άτομα με αναπηρία που επιθυμούν να αποκτήσουν Προσωπικό Βοηθό.

Ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων η έναρξη του Προσωπικού Βοηθού σε όλη την Ελλάδα.

Τα άτομα με αναπηρία που θέλουν να αποκτήσουν Προσωπικό Βοηθό μπορούν να υποβάλλουν, ψηφιακά, την αίτησή τους, στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://prosopikosvoithos.gov.gr/#!/. Το ίδιο ισχύει και όσους ενδιαφέρονται να εργαστούν ως Προσωπικοί Βοηθοί των ατόμων με αναπηρία, με εξασφαλισμένη αμοιβή και ασφάλιση.

Διαδικασία

Υπενθυμίζεται ότι τα άτομα με αναπηρία, μετά τον έλεγχο της αίτησής τους, αξιολογούνται στην κατοικία τους από ειδική διεπιστημονική επιτροπή που απαρτίζεται από κοινωνικό λειτουργό, εργοθεραπευτή ή φυσικοθεραπευτή και ψυχολόγο, προκειμένου να διαπιστωθούν οι εξατομικευμένες ανάγκες του καθενός. Στη συνέχεια, θα λαμβάνουν την απόφαση της επιτροπής, με την οποία τους απονέμονται έως 1.663€, μηνιαίως, για να τα αξιοποιήσουν για Προσωπική Βοήθεια. Μέσα από το Μητρώο Προσωπικών Βοηθών, θα μπορούν οι ίδιοι να επιλέξουν έναν ή περισσότερους Προσωπικούς Βοηθούς, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους.

Αναφορικά με όλους όσοι ενδιαφέρονται να εργαστούν ως Προσωπικοί Βοηθοί, μετά τον έλεγχο της αίτησής τους, συμμετέχουν σε ειδική εκπαίδευση που παρέχεται δωρεάν από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ώστε να ενταχθούν στο Μητρώο Προσωπικών Βοηθών και να επιλεγούν από τους ωφελούμενους με αναπηρία.

Πηγή: https://ypergasias.gov.gr/

Share