Ένταξη του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» (Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ) στο ΕΠΑνΕΚ

Εξοικονομώ-Aυτονομώ

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ – ΕΣΠΑ 2014-2020)», του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εντάσσεται η δράση «Εξοικονομώ – Aυτονομώ» (Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ), με προϋπολογισμό 600 εκατ. ευρώ,

Το  «Εξοικονομώ – Aυτονομώ» (Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον ΙΙ)  θα παρέχει κίνητρα για παρεμβάσεις, που αφορούν στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην ενίσχυση της ενεργειακής αυτονομίας των κατοικιών. Στόχος είναι η μείωση των ενεργειακών αναγκών, ο περιορισμός της κατανάλωσης συμβατικών καυσίμων και η μετάβαση σε ένα «Έξυπνο Σπίτι».  

Στη δράση  μπορούν να ενταχθούν κτήρια, που χρησιμοποιούνται ως κύρια κατοικία, των οποίων οι ιδιοκτήτες επιδοτούνται ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια σύμφωνα με τον σχετικό Οδηγό. Επίσης, προαιρετική είναι και η λήψη δανείου, του οποίου οι τόκοι επιδοτούνται. Στη δράση περιλαμβάνονται και κίνητρα για παρεμβάσεις σε πολυκατοικίες και κοινόχρηστους χώρους.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα γίνονται ηλεκτρονικά, μέσω της επίσημης διαδικτυακής πύλης του Προγράμματος στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ενέργειας.

Δείτε την προδημοσίευση του Οδηγού Εφαρμογής του Προγράμματος «Εξοικονομώ – Aυτονομώ» πατώντας ΕΔΩ.

Η ειδική γραμμή εξυπηρέτησης πολιτών (helpdesk) για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» λειτουργεί καθημερινά -εργάσιμες ημέρες- από τις 07.00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 210 6241829 (20 γραμμές) ή να υποβάλλουν ερωτήσεις, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, στη διεύθυνση support.exοikonomo@prv.ypeka.gr.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» θα ανοίξει στις 30 Νοεμβρίου 2020.

Πηγή: http://www.mindev.gov.gr/, http://www.ypeka.gr/el-gr/

Share