Απόφαση Θεοδωρικάκου για επιχορήγηση της Περιφέρειας και των Δήμων της Αττικής με 5 εκατ. € για τη σίτιση 30.000 συμπολιτών μας

Πρωτοβουλία για την επιχορήγηση της Περιφέρειας και των Δήμων της Αττικής, με 5 εκατομμύρια ευρώ, για την ενίσχυση των δομών σίτισης, περίπου 30.000 συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, ανέλαβε ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.

Την απόφαση αυτή, που θα επεκταθεί σε όλους τους δήμους της χώρας, θα ανακοινώσει το μεσημέρι, σε τηλεδιάσκεψη με τον Περιφερειάρχη, κ. Γιώργο Πατούλη, και τους 66 δημάρχους του Λεκανοπεδίου. Η δράση, που θα γίνει σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές των Δήμων και την Εκκλησία, θα ξεκινήσει σύντομα και, μέσω αυτής, οι έχοντες ανάγκη θα λαμβάνουν φαγητό στο σπίτι τους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει αναβαθμίσει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και πρόσθεσε ότι σκοπός της τηλεδιάσκεψης είναι «να οργανώσουμε με χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών τη σίτιση 30.000 συμπολιτών μας στην Αττική. Συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από τα στοιχειώδη, έχουν ανάγκη να τους εξασφαλίσουμε δύο γεύματα την ημέρα, με έκτακτη επιδότηση 5 εκατ. ευρώ. Υπολογίζουμε ότι η Περιφέρεια και οι Δήμοι θα οργανώσουν αυτή τη δράση για ένα διάστημα ενάμιση μήνα και από εκεί και πέρα θα δούμε πώς θα συνεχίσουμε. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη, γιατί όπως καταλαβαίνετε, υπάρχει τεράστια δυσκολία και με τα συσσίτια που οργάνωνε η Εκκλησία. Προτίθεμαι να συνεργαστώ με την Εκκλησία για αυτόν τον σκοπό, γιατί το έργο της ήταν και είναι σπουδαίο, ιδίως στον τομέα της στήριξης αυτών των ανθρώπων, αλλά η κατάσταση έχει δυσκολέψει πάρα πολύ εξ αιτίας των υποχρεωτικών μέτρων ασφαλείας που παίρνουμε για να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας από την απειλή του κορωνοϊού. Και το ίδιο ακριβώς μέτρο που ανακοίνωσα μόλις για την Αττική, προτιθέμεθα να επεκταθεί και σε ολόκληρη τη χώρα».

Αναλυτικά, δείτε τη συνέντευξη πατώντας ΕΔΩ.

Πηγή: https://www.ypes.gr/

Share