Ανοίγει ο δρόμος για μονιμοποίηση συμβασιούχων ΟΤΑ

Ανοίγει ο δρόμος για τη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου και έργου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη βούλα του Υπουργείου Εσωτερικών.

Στο νομοσχέδιο-“σκούπα” που ετοιμάζει ο αρμόδιος Υπουργός Παναγιώτης Κουρουπλής επαναφέρει τη διάταξη για μονιμοποίηση των συμβασιούχων στους Ο.Τ.Α που πριν από λίγους μήνες είχε συμπεριληφθεί στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αξιολόγηση στο δημόσιο αλλά τελικώς απεσύρθη μετά τις αντιδράσεις βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Η διάταξη προβλέπει την τροποποίηση της διάταξης του Καλλικράτη περί εξάντλησης των ένδικων μέσων για περιπτώσεις υπαλλήλων με συνεχείς ανανεούμενες συμβάσεις εργασίας. Με τη διάταξη οι Δήμοι και οι Περιφέρειες μπορούν να μην ασκήσουν ή να παραιτηθούν από την άσκηση ένδικων μέσων όταν προηγούμενες αποφάσεις δικαστηρίων (Πρωτοδικείων κατά το πλείστον) διατάσουν την παραμονή η την επάνοδο των εργαζομένων στις θέσεις τους.Η παραίτηση του δημοσίου από τη χρήση ένδικων μέσων οδηγεί αυτομάτως στην παραμονή των συμβασιούχων στην εργασία ανεξαρτήτως εάν έληξε ο χρόνος της σύμβασή τους και στη συνέχεια στη μετατροπή των συμβάσεων τους από ορισμένου χρόνου η έργου σε αορίστου χρόνου.

Share