Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης συμμετείχε στο 3ο OTS Roadshow 2024 στη Θεσσαλονίκη

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης συμμετείχε στο 3ο OTS Roadshow 2024 στη Θεσσαλονίκη
Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Δημόσιας Διοίκησης στο επίκεντρο του 3ου OTS Roadshow

Το έργο μεταψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Ρεθύμνης παρουσίασε ο Δήμαρχος Γιώργης Χ. Μαρινάκης στο 3ο OTS Roadshow 2024, που διεξήχθη στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Ψηφιακής Τεχνολογίας & Καινοτομίας «BEYOND» στη Θεσσαλονίκη.

O Δήμαρχος Ρεθύμνης αναφέρθηκε στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση ως αναγκαία προϋπόθεση και συνθήκη λειτουργίας του ιδιωτικού αλλά και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Όπως, χαρακτηριστικά, επισήμανε: «Ειδικά για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, η οποία έχει επιφορτιστεί με ένα σύνολο αρμοδιοτήτων κι ευθυνών που καλύπτουν μεγάλο μέρος των αναγκών και επιταγών της κοινωνίας την οποία υπηρετεί, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση παραμένει ένα διαρκές, απαιτητικό και διαρκώς μεταβαλλόμενο στοίχημα».

Παράλληλα, παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Ρεθύμνης και της ΔΕΥΑΡ καθώς, επίσης, και τον σχεδιασμό των επόμενων χρόνων.

Επίσης, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου. Η συζήτησή τους έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και, προκειμένου να εξετάσουν σημαντικά θέματα που αφορούν στην ψηφιακή εξέλιξη των Δήμων και των ΔΕΥΑ, θα υπάρξει νέα συνάντηση μετά το Πάσχα.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον CEO της OTS Σπύρο Παμπουκίδη

Επιπλέον, ο κος Μαρινάκης επισκέφθηκε το περίπτερο της Κρήτης όπου και παρακολούθησε την παρουσίαση των κρητικών επιχειρήσεων, που έδωσαν το «παρών» στο σημαντικό φόρουμ. Μάλιστα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη σημαντική εξέλιξη, που καταγράφεται στο επιχειρείν της Κρήτης, και επαίνεσε την καινοτομία που παρουσιάζουν οι επιχειρήσεις του νησιού σε όλους τους τομείς.

Αναλυτικά, η παρέμμβαση του Δημάρχου Ρεθύμνης:

«Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Δήμου Ρεθύμνης» στο 3ο OTS Roadshow 2024

Share