Το ΑΙ στο επίκεντρο της Beyond 2024, με πλήθος παράλληλων δράσεων

Το ΑΙ στο επίκεντρο της Beyond 2024, με πλήθος παράλληλων δράσεων
Η Beyond 2024 θα πραγματοποιηθεί 25 – 27 Απριλίου, στη Θεσσαλονίκη.

Η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) είναι ο βασικός πυλώνας της φετινής Beyond με μια ποικιλία θεμάτων, τα οποία επιτρέπουν μια πιο εξειδικευμένη εστίαση και καλύπτουν τα διαφορετικά ενδιαφέροντα εκθετών και συμμετεχόντων.

Η διεθνής έκθεση ψηφιακής τεχνολογίας και καινοτομίας θα λάβει χώρα στη Θεσσαλονίκη, στις 25-27 Απριλίου, και θα πλαισιωθεί από πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων που ενισχύουν τη συνολική εμπειρία των παρευρισκομένων.

Οι παράλληλες δράσεις, όπως έχουν διαμορφωθεί, είναι οι ακόλουθες:

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ: Η ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ. ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΟΝΤΑΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

Το συνέδριο τεχνητής νοημοσύνης «Η Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ξεκλειδώνοντας Δυνατότητες» έχει ως στόχο να εμβαθύνει στη δυναμική, στις προκλήσεις και στον αντίκτυπο της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) τόσο στη βιομηχανία όσο και στην κοινωνία.

Παρέχει μια πλατφόρμα στους οραματιστές, τους διακεκριμένους ηγέτες της βιομηχανίας, τους πρωτοπόρους και τους λάτρεις του κλάδου της τεχνολογίας να συνυπάρξουν, να συναντηθούν και να διερευνήσουν τις απεριόριστες δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης καθώς και να τοποθετηθούν για σημαντικά δεοντολογικά ζητήματα, που αναδεικνύουν μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση.

Στο συνέδριο συμμετέχουν πολύ σημαντικοί ομιλητές, τόσο από την Ελλάδα όσο και σε παγκόσμια κλίμακα.

SEE BEYOND MINISTERIAL LEADERSHIP DIALOGUE 2024/Chaired by the Minister of Digital Governance of the Hellenic Republic

To SEE Beyond Ministerial Leadership Dialogue 2024 επικεντρώνεται στις ευκαιρίες και τα εμπόδια που σχετίζονται με την ψηφιακή καινοτομία, τη σημασία των επενδύσεων για την οικοδόμηση μιας ισχυρής ψηφιακής υποδομής και τις προκλήσεις, που πρέπει να αντιμετωπιστούν, για τη διευκόλυνση της αποτελεσματικής ψηφιακής συνεργασίας σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το SEE Beyond Ministerial Leadership Dialogue 2024 θα εστιάσει στον πρώτο δομημένο διάλογο για τις παγκόσμιες ψηφιακές προκλήσεις μεταξύ της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και των χωρών του Παγκόσμιου Νότου.

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ & ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

Η Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» διοργανώνει διήμερη επιστημονική ημερίδα με αντικείμενο πλήθος επίκαιρων επιστημονικών θεμάτων, που αφορούν άμεσα το παρόν και το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

11ο TECHNOLOGY FORUM

To 11ο Technology Forum συνδιοργανώνεται από 25 κορυφαίους οργανισμούς. Aποτελεί μια μοναδική πλατφόρμα συνάντησης της βιομηχανίας και της έρευνας, με στόχο να μοιραστούν ιδέες και να πυροδοτήσουν πρωτοποριακές καινοτομίες που διαμορφώνουν το μέλλον.

Το φετινό Technology Forum υπόσχεται να είναι ακόμα πιο συναρπαστικό, καθώς συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες, thought leaders και innovators από όλο τον κόσμο. Ενώ, για πρώτη φορά, μπορείτε να παρακολουθήσετε και τα Innovation for Society Awards 2024.

TEXNHTH ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ|Powered by EIT Food

Μια εκδήλωση με ένα εξαιρετικό επίκαιρο θέμα: Πώς η τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) μπορεί να απαντήσει στις πρωτοφανείς προκλήσεις, που αντιμετωπίζει η γεωργία σήμερα, λόγω της αύξησης του παγκόσμιου πληθυσμού, της κλιματικής αλλαγής, της έλλειψης πόρων και της επιτακτικής ανάγκης για βιώσιμες πρακτικές.

Θα εξεταστεί ο ρόλος της τεχνολογίας και θα διερευνηθούν καινοτόμες εφαρμογές και λύσεις για την αντιμετώπιση των σημερινών και μελλοντικών προκλήσεων, καθώς και τον τρόπο προώθησης της γεωργικής βιομηχανίας στην κατεύθυνση ενός πιο παραγωγικού, αποτελεσματικού και βιώσιμου μέλλοντος.

ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ: ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ|Powered by EKIP & IDGC

Το συνέδριο «AI and Creativity : Shaping the Future Through Innovation and Policy» αποτελεί μια πρωτοποριακή τετράωρη εκδήλωση, εστιασμένη στη διερεύνηση της διασταύρωσης της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), της δημιουργικότητας και της βιωσιμότητας εντός των Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών (CCIs).

To συνέδριο επιχειρεί να εμπλέξει τους υπεύθυνους για τη χάραξη πολιτικών, τους δημιουργούς, τους επαγγελματίες του κλάδου και τους λάτρεις της τεχνολογίας, σε έναν διάλογο σχετικά με την αξιοποίηση των δυνατοτήτων της τεχνητής νοημοσύνης και της δύναμης της δημιουργικότητας για την αντιμετώπιση πιεστικών κοινωνικών προκλήσεων και τον επαναπροσδιορισμό του μέλλοντος του πολιτιστικού τοπίου της Ευρώπης.

Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 5.0: ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΤΙΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ

Το διήμερο συνέδριο «Innovation Greece 5.0: Οι Πρωτοβουλίες Καινοτομίας και οι Φορείς που τις Υποστηρίζουν» έχει ως στόχο να καταγράψει το τοπίο της καινοτομίας στη Βόρεια Ελλάδα, διερευνώντας διεξοδικά κάθε πτυχή του.

Με εκκίνηση τον προσδιορισμό της καινοτομίας στον συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο, θα αναλυθούν οι δυνητικά ωφελούμενοι, οι τομείς της οικονομίας που επηρεάζονται, οι οργανισμοί που υποστηρίζουν ομάδες και εταιρείες που αναζητούν την καινοτομία, τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία καθώς και κάθε άλλη πιθανή μορφή υποστήριξης που παρέχεται.

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα τρίωρη ημερίδα με θέμα «Γυναικεία Επιχειρηματικότητα και Ισότητα των Φύλων στον Χώρο Εργασίας» περιλαμβάνει παρουσιάσεις από διακεκριμένες ομιλήτριες, σε θέματα που αφορούν την υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα, τις δυνατότητες που υπάρχουν στον επιχειρηματικό στίβο, τις ευκαιρίες χρηματοδότησης και τα μέτρα ευαισθητοποίησης καθώς και πάνελ ανοικτού διαλόγου.

Share