«Αντώνης Τρίτσης»: Ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων ΟΤΑ-κράτους/109 έργα της Β. Ελλάδας, προϋπολογισμού 240 εκατ., εντάσσονται στο πρόγραμμα

«Στα χέρια μας είναι να γράψουμε χρυσές σελίδες στον χώρο της Αυτοδιοίκησης», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερόμενος στην εφαρμογή του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο παρουσίασε στους Δημάρχους και στους Περιφερειάρχες της Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής Μακεδονίας και της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, τονίζοντας, ωστόσο, ότι το μεγάλο «όπλο» του για να προχωρήσουμε μπροστά είναι η ενότητα των Ελλήνων και η οργάνωση του κράτους.

Στην προσπάθεια για να καταστεί η Αυτοδιοίκηση πυλώνας ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής, ο κ. Θεοδωρικάκος θεωρεί καθοριστικό και το ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης, με αντίστοιχη μεταφορά πόρων και ανθρώπινου δυναμικού, που θα νομοθετηθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στις προτεραιότητές του, στις δυνατότητες που έχει να συμβάλλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας και ανακοίνωσε ότι 109 έργα, που δεν διέθεταν επαρκή χρηματοδότηση και είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα, εντάσσονται στο «Αντώνης Τρίτσης». Ο προϋπολογισμός για τα έργα αυτά στις τρεις Περιφέρειες της Βορείου Ελλάδος είναι 239,3 εκατ. ευρώ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ_ΤΡΙΤΣΗΣ).

Οι Περιφερειάρχες και οι Δήμαρχοι, στις τοποθετήσεις τους, σημείωσαν ότι για πρώτη φορά, μετά το πρόγραμμα «Θησέας», υλοποιείται ένα τόσο μεγάλο πρόγραμμα που διαθέτει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση. Ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στις διευκολύνσεις που παρέχονται στους μικρούς δήμους, με στόχο να μετάσχουν στο πρόγραμμα και οι 332 δήμοι της χώρας και θύμισε ότι ο 11ος άξονας του προγράμματος λύνει το πρόβλημα της χρηματοδότησης των μελετών, διαθέτοντας 100 εκατ. για τον σκοπό αυτό και τόνισε ότι ήδη στο Μητρώο της ΕΕΤΑΑ έχουν εγγραφεί 2.500 μηχανικοί, οι οποίοι θα χρησιμοποιηθούν για να στηριχθούν οι δήμοι που δεν έχουν επάρκεια στις τεχνικές τους υπηρεσίες.

Στην παρουσίαση, ο κ. Θεοδωρικάκος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προκλήσεις που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η χώρα μας και στη σπουδαιότητα που έχει για την Ελλάδα η Μακεδονία. Επέστησε την προσοχή των Δημάρχων στην τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας, καθώς η Βόρεια Ελλάδα υποδέχεται τουρίστες των Βαλκανίων και, αναφερόμενος στις προκλήσεις της Τουρκίας, τόνισε ότι το Ελληνικό κράτος διαφυλάττει τα σύνορα του με πολύ μεγάλη προσοχή και αποτελεσματικότητα.

Δείτε αναλυτικά, στον σύνδεσμο που ακολουθεί: Θεοδωρικάκος από Θεσσαλονίκη: «Αντώνης Τρίτσης», ξεκαθάρισμα αρμοδιοτήτων ΟΤΑ-κράτους και ενότητα του λαού, τα «όπλα» μας για την επόμενη μέρα – 109 έργα της Β. Ελλάδας, προϋπολογισμού 240 εκατ. εντάσσονται στο πρόγραμμα.

Πηγή: https://www.ypes.gr/

Share