Για 9η χρονιά λειτουργεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο στον Δήμο Τρικκαίων

Για 9η χρονιά λειτουργεί το Κοινωνικό Φροντιστήριο στον Δήμο Τρικκαίων

Για ακόμη μία χρονιά, ένατη κατά σειρά, ο Δήμος Τρικκαίων και ο Σύλλογος Φροντιστών Ν. Τρικάλων ενισχύουν μαθητές/τριες με οικονομικά προβλήματα. Και το σχολικό έτος 2021-22, ο Σύλλογος Φροντιστών προσφέρει δωρεάν θέσεις για παρακολούθηση μαθημάτων, σε άπορους ή οικονομικά αδύναμους μαθητές Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ.

Η συγκεκριμένη δράση με τίτλο «Κοινωνική Δομή Ενισχυτικής Διδασκαλίας» ξεκίνησε τα χρόνια της έντονης κρίσης, αλλά συνεχίζεται, με τον Σύλλογο Φροντιστών να συνεργάζεται με τον Δήμο Τρικκαίων, στηρίζοντας αμφότεροι την τοπική κοινωνία.

Την Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Έφη Λεβέντη, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φροντιστών Ν. Τρικάλων, κ. Βαγγ. Γκούμας, συναντήθηκαν για την ανανέωση της συνεργασίας. Παρούσης της προϊσταμένης του Τμήματος Παιδείας της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου, κ. Β. Αντωνιάδου, συζητήθηκαν τα θέματα που σχετίζονται με τη διαδικασία, τα κριτήρια και τα δικαιολογητικά για την υποβολή της αίτησης.

Συγκεκριμένα:

Α. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς – κηδεμόνες θα υποβάλουν την αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Πρωτόκολλο του Δήμου Τρικκαίων. Δικαίωμα αίτησης έχουν οικογένειες με εισόδημα έως 14.000 ευρώ. Συνημμένα της αίτησης, υποβάλλονται τα εξής δικαιολογητικά :

  1. Αντίγραφο Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας του γονέα – κηδεμόνα.
  2. Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας έτους 2020 ή βεβαίωση από την εφορία ότι δεν υποβάλλεται φορολογική δήλωση τα δύο τελευταία έτη.
  3. Βεβαίωση συνεχούς αναγνωρισμένου χρόνου ανεργίας γονέων – κηδεμόνων από τον ΟΑΕΔ.
  4. Γνωμάτευση υγειονομικής επιτροπής για τυχόν αναπηρία γονέα – κηδεμόνα ή μέλους της οικογένειας εάν υφίσταται.
  5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  6. Αποδεικτικό ενοικίου, εάν υφίσταται.
  7. Αποδεικτικό Μονογονεικής Οικογένειας, εάν υφίσταται.

Β. Κατά την αξιολόγηση των αιτήσεων μπορεί να ζητηθούν πρόσθετα δικαιολογητικά εφ’ όσον κριθούν απαραίτητα.

Γ. Μετά την τελική αξιολόγηση, οι επιλεγέντες/είσες θα ενημερωθούν προσωπικώς και τηλεφωνικώς από την αρμόδια υπηρεσία, ενώ δε δημοσιοποιούνται τα ονοματεπώνυμα των παιδιών, λόγω προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Δ. Τα έντυπα των αιτήσεων για τα Γενικά Λύκεια και για τα ΕΠΑ.Λ διατίθενται στους/στις ενδιαφερόμενους/ες στην ιστοσελίδα του Δήμου Τρικκαίων (https://trikalacity.gr/gia-9i-chronia-to-epitychimeno-koinoniko-frontistirio-ston-dimo-trikkaion/) και από το γραφείο του Τμήματος Παιδείας της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού επί της οδού Γαριβάλδη 8 στον 1ο όροφο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρικκαίων, από τις 01 Ιουλίου έως 16 Αυγούστου 2021 και θα υποβάλλονται στο Πρωτόκολλο του Δημαρχείου Τρικάλων μαζί με τα συνημμένα δικαιολογητικά.

Πληροφορίες: Ευρ. Χρηστάκου 2431 353508 και Β. Αντωνιάδου 2431 353506.


Share