Δήμος Αλεξανδρούπολης | Προσωρινές και έκτακτες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης

Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, υπό την προεδρία του Δημάρχου, Γιάννη Ζαμπούκη, ενέκρινε προσωρινές και έκτακτες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με το άρθρο 65 του Ν4688/2020 (μέτρα Covid), προκειμένου οι επιχειρήσεις να διευκολυνθούν στην τήρηση των υγειονομικών κανόνων ασφαλείας. Πρόκειται για σειρά πεζοδρομήσεων, που εκτείνονται σε τμήμα του κέντρου της πόλης και, συγκεκριμένα, αφορούν στους δρόμους μεταξύ της παραλιακής οδού και της Λεωφόρου Δημοκρατίας.

Ειδικότερα:

Α. Την οδό Κουντουριώτη, από την οδό Λ. Δημοκρατίας έως την οδό Εμπορίου (το υπόλοιπο τμήμα της οδού είναι ήδη χαρακτηρισμένος πεζόδρομος, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2086/21.07.2016 Απόφαση Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης – ΦΕΚ 2549Β/2016).

Β. Την οδό Δικαστηρίων, από την οδό Καραϊσκάκη έως την οδό Ψαρών.

Γ. Την οδό Φωκά, από την οδό Λ. Δημοκρατίας έως την οδό Ειρήνης και την οδό Ειρήνης, από την οδό Φωκά έως την οδό Ψαρών.

Δ. Την οδό Ζαρίφη, από την οδό Σωκράτη Οικονόμου έως την οδό Β. Αλεξάνδρου (το υπόλοιπο τμήμα της οδού είναι χαρακτηρισμένος πεζόδρομος, σύμφωνα με το ισχύον Ρυμοτομικό Σχέδιο Αλεξανδρούπολης).

Ε. Την οδό Σ. Οικονόμου, από την οδό Ρ. Φεραίου έως την οδό Ζαρίφη.

Οι ανωτέρω έκτακτες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις (πεζοδρομήσεις), ισχύουν έως την 30/09/2020 και για όλο το 24ωρο.

Κατά τον χρόνο πεζοδρόμησης των ανωτέρω οδών, απαγορεύεται η στάθμευση όλων των οχημάτων παρά την οδό, με εξαίρεση την οδό Σ. Οικονόμου.

Κατά τον χρόνο απαγόρευσης της κυκλοφορίας των ανωτέρω οδών, ισχύει ο Κανονισμός λειτουργίας πεζοδρόμων, που ορίζει τον τρόπο πρόσβασης/χρήσης από μόνιμους κατοίκους, οχήματα Φορτοεκφόρτωσης (Φ/Ε), έκτακτες ανάγκες (πυροσβεστική, αστυνομία, ΕΚΑΒ), ΑΜΕΑ κ.λπ. Ειδικά για τις οδούς Ζαρίφη και Σ. Οικονόμου, κατά τον χρόνο που η παραλιακή οδός είναι πεζοδρομημένη, τότε η έξοδος των οχημάτων θα γίνεται από τον πεζόδρομο της Ζαρίφη (θα εφαρμοστεί ειδική πληροφοριακή σήμανση).

Κατ΄ εξαίρεση των ανωτέρω, επιτρέπεται, επιπλέον, και η χρήση των συγκεκριμένων πεζοδρόμων από οχήματα ΤΑΧΙ, μετά από κλήση, για την επιβίβαση/αποβίβαση στους χώρους κατοικίας επισκεπτών και εμποδιζόμενων/ΑΜΕΑ ατόμων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share