Δήμος Ηρακλείου | Επιτραπέζια παιχνίδια για τα άτομα με προβλήματα όρασης στο Πολύκεντρο Νεολαίας

Επιτραπέζια παιχνίδια, για άτομα με προβλήματα όρασης, παρέδωσε την Τετάρτη, 29 Ιουλίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, και η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ, Βαγγελιώ Σχοιναράκη, στο Πολύκεντρο Νεολαίας του Δήμου Ηρακλείου, παρουσία της Αντιδημάρχου Οικονομικών, Μαρίας Καναβάκη, στη Διοίκηση της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης. Πρόκειται για παιχνίδια, όπως σκάκι, τάβλι, κύβος Ρούμπικ, τράπουλες, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα άτομα με προβλήματα όρασης κατά τη διάρκεια του καφέ με την παρέα τους. Τα επιτραπέζια παιχνίδια αγοράστηκαν με πρωτοβουλία της ΔΕΠΑΝΑΛ και ήταν μία κίνηση που ικανοποίησε ιδιαίτερα την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης. Ο πρόεδρος, Παναγιώτης Γραμμενίδης, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και την πρόεδρο της ΔΕΠΑΝΑΛ, επεσήμανε ότι «ο αριθμός των ατόμων με προβλήματα όρασης συνεχώς αυξάνεται, καθώς και οι ανάγκες τους. Χρειάζονται προσοχή, υποστήριξη, συντήρηση στις ράμπες και στις οδεύσεις τυφλών, καθώς και στις δομές που υπάρχουν».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου υπογράμμισε ότι «κάνουμε ό, τι μπορούμε, αλλά χρειαζόμαστε και τις δικές σας επισημάνσεις για να μπορέσουμε να καλύψουμε ανάγκες και να διορθώσουμε παραλείψεις ή τυχόν λάθη».

Αντίστοιχα παιχνίδια πρόκειται να τοποθετηθούν στη Δημοτική Πλαζ Καρτερού, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, και τον χειμώνα στο καφέ «Μαρίνα», όπως διευκρίνισε η πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ, Βαγγελιώ Σχοιναράκη.

Από την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης, στο Πολύκεντρο Νεολαίας, παρόντες, εκτός από τον πρόεδρο, ήταν ο αντιπρόεδρος, Μενέλαος Μαρκοδημητράκης, η Γραμματέας, Ιωάννα Αεράκη και το μέλος, Στέφανος Κανατέλιας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share