Δήμος Ηρακλείου | Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή Μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού στον Άγιο Σύλλα

Ένα πολύ σημαντικό έργο για την ευρύτερη περιοχή του Αγίου Σύλλα μπαίνει, πλέον, στην τελική του ευθεία! Πρόκειται για τη δημιουργία εγκαταστάσεων βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων του χωριού, αλλά και των γύρω οικισμών.

Το πρωί της Πέμπτης 12 Μαρτίου, παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινού, υπεγράφη στη Λότζια η σύμβαση για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων στον oικισμό του Αγίου Σύλλα. Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Γιώργος Βουρεξάκης, και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχουν κατασκευαστεί τα απαραίτητα δίκτυα βιολογικής επεξεργασίας λυμάτων που θα συνδεθούν με τη Μονάδα. Η κατασκευή της Μονάδας έχει χρονοδιάγραμμα 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και ουσιαστικά ολοκληρώνει το έργο.

Αμέσως μετά την υπογραφή, ο Δήμαρχος δήλωσε: «Προχωράμε προς την ολοκλήρωση της κατασκευής του βιολογικού καθαρισμού στον Άγιο Σύλλα, όπως είχαμε δεσμευτεί ότι θα κάνουμε. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο, η έλλειψη του οποίου είχε ταλαιπωρήσει ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής για πολλά χρόνια. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον Περιφερειάρχη, κ. Αρναουτάκη, για τη στήριξή του στην ένταξη του έργου, καθώς και την διοίκηση της ΔΕΥΑΗ και όλες τις Υπηρεσίες του Δήμου για τη συνδρομή τους στην υλοποίησή του. Με ολοκληρωμένο σχεδιασμό και έργα υποδομών, θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε εμπράκτως την ύπαιθρο του Δήμου και την αγροτική παραγωγή».

Share