Δήμος Θάσου | Επίσημη παρουσίαση της εφαρμογής MyThasSOS.app

Ο Δήμος Θάσου παρουσιάζει την εφαρμογή MyThasSOS.app, το Σάββατο, 18 Ιουλίου 2020 και ώρα 11.00 π.μ., στην αίθουσα του Καλογερικού στον Λιμένα της Θάσου.

Δείτε, στον παρακάτω σύνδεσμο: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Επίσημης Παρουσίασης της Εφαρμογής MyThasSOS.app.

Η εφαρμογή MyThasSOS.app αναπτύχθηκε ως αποτέλεσμα συνεργασίας του Δήμου Θάσου και του Θεσμοθετημένου Εργαστηρίου Προηγμένων Εφαρμογών Κινητών Συσκευών και Εκπαιδευτικών Εφαρμογών AETMA Lab, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος και του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών meteo.gr.

Η εφαρμογή MyThasSOS.app, έχει διττό σκοπό.

Α) Την ασφαλή διαμονή των μόνιμων κατοίκων, αλλά και των επισκεπτών του νησιού, καθώς
προσφέρει τις ακόλουθες δυνατότητες:

  1. Άμεσου εντοπισμού θέσης του ατόμου που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
  2. Άμεσης κοινοποίησης αιτήματος για βοήθεια στα επιλεγμένα (οικεία) πρόσωπα του ατόμου που βρίσκεται αντιμέτωπο με κάποιον επαπειλούμενο κίνδυνο.
  3. Άμεση αναφορά θέσης κρούσματος/υποψία κρούσματος COVID19.

Β) Την τουριστική προβολή του νησιού, καθώς πληροφορεί σε πραγματικό χρόνο για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στις παραλίες του νησιού, ώστε κάθε επισκέπτης ή μόνιμος κάτοικος να μπορεί να επιλέξει εξατομικευμένα την προτιμώμενη παραλία, συνοδευόμενη και από εικόνα (μέσω κάμερας), σε πραγματικό χρόνο των καιρικών συνθηκών που επικρατούν.

Παράλληλα, αποτελεί έναν χώρο προβολής όλων των εμπορικών δραστηριοτήτων του νησιού όλων των κλάδων (εστίασης, διαμονής, διασκέδασης, πολιτιστικών δράσεων κ.λπ.), με δυνατότητα καθοδήγησης στο σημείο επιλογής του επισκέπτη.

Επιπροσθέτως, η εφαρμογή συγκεντρώνει όλες τις χρήσιμες υπηρεσίες του νησιού (Ιατρεία, Κέντρο Υγείας, κ.λπ.).

«Η εφαρμογή και η πλατφόρμα ΜyThasSOS φροντίζει για την ασφάλεια, την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη της Θάσου, δίνει άμεσα τη δυνατότητα παροχής πρώτων βοηθειών από τους φορείς προστασίας και ασφάλειας του πολίτη, όπως την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας, μέσω της εκπομπής σήματος S.O.S από τον χρήστη, σήμα το οποίο μπορεί να συμβολίζει την ανάγκη βοήθειας σε μία κατάσταση έκτακτης ανάγκης, την εμφάνιση ή την εξάπλωση μίας πυρκαγιάς ή ενός σωματικού ατυχήματος ή την υποψία κρούσματος COVID19».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Share