Δήμος Θεσσαλονίκης | Δημοτικά Ιατρεία

Τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος ΕΣΠΑ, έχουν ενισχυθεί και στελεχωθεί πλήρως με τις κάτωθι ειδικότητες: Παθολόγο, Καρδιολόγο, Γυναικολόγο, Παιδίατρο, ΩΡΛ, Οφθαλμίατρο, Ορθοπεδικό, Δερματολόγο, Μικροβιολόγο, Υγιεινολόγο και Ακτινολόγο.

Η εξυπηρέτηση των πολιτών θα διενεργείται, κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, στα τηλέφωνα: 231 331 8643, 231 331 8644 και 231 050 9020. Οι ωφελούμενοι μπορούν να εξυπηρετούνται για συνταγογράφηση με τη δυνατότητα και άυλης συνταγογράφησης, ενώ τους δίνονται οδηγίες και συμβουλευτική τηλεφωνικά κατά περίπτωση.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ενημέρωση και ψυχολογική υποστήριξη εγκύων – λεχωίδων και των οικογενειών τους από μαία, καθημερινά 9.00 π.μ. – 14.00 μ.μ., στα τηλέφωνα: 231 050 9020 και 231 331 8643.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας: «Η παροχή ιατρικών υπηρεσιών, η μέριμνα για τη δημόσια και ατομική υγεία των δημοτών είναι σημαντική υποχρέωση της Πολιτείας και η ενίσχυση των δομών βασική δική μας προγραμματική δέσμευση. Θα αξιοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους πόρους και τρόπους για να διασφαλίσουμε ένα αξιόλογο επίπεδο παροχών και υπηρεσιών». Από πλευράς του ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χ. Αηδονόπουλος, τόνισε ότι «η ενίσχυση της στελέχωσης των Δημοτικών Ιατρείων με περισσότερες ειδικότητες ιατρών είναι ένα σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της καλύτερης εξυπηρέτησης των δημοτών και αντανακλούν την αντίληψη της Διοίκησης του Δήμου, τις προτεραιότητες και τη σημασία που δίνει ειδικά στα θέματα πρόνοιας και προαγωγής υγείας».

Share