Δήμος Θεσσαλονίκης: Επιστροφή πινακίδων κυκλοφορίας ενόψει Πάσχα – Ποιοι εξαιρούνται

Δήμος Θεσσαλονίκης: Επιστροφή πινακίδων κυκλοφορίας ενόψει Πάσχα - Ποιοι εξαιρούνται
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε την επιστροφή των αδειών ικανότητας οδήγησης, πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων που έχουν αφαιρεθεί από τη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας.

Πιο συγκεκριμένα και με σκοπό τη διευκόλυνση των μετακινήσεων των πολιτών, ενόψει των εορτών του Πάσχα, η επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας θα γίνεται μετά την καταβολή του αντίστοιχου προστίμου και με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών (άδεια κυκλοφορίας, ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αστυνομική ταυτότητα ή θεωρημένη εξουσιοδότηση στην περίπτωση που θα τις παραλάβει τρίτος).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης (Β. Γεωργίου Α’ 1, γραφείο 12Γ), από τη Μ. Δευτέρα, 10 Απριλίου, μέχρι και τη Μ. Πέμπτη, 13 Απριλίου.

Εξαιρέσεις

Από την απόφαση αυτήν εξαιρούνται:

  • Οι παραβάσεις οι οποίες αφορούν σε στάθμευση, η οποία παρεμποδίζει κεκλιμένο επίπεδο (ράμπα) ΑμεΑ καθώς και στάθμευση σε αποκλειστικές ή γενικές θέσεις στάθμευσης ατόμων με αναπηρία (πινακίδες Ρ-71 και Ρ-72).
  • Η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές αρχές, καθώς οι αποφάσεις αυτές δεν εμπίπτουν στην παρούσα διαδικασία επιστροφής στοιχείων.

Share