Δήμος Θεσσαλονίκης | Κοινωνικές δράσεις ενόψει του Πάσχα

Στις δύσκολες στιγμές που βιώνουμε όλοι μας από την εξάπλωση του κορωνοϊού, ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει τις δράσεις του για την προστασία των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.

Συνεχίζεται η διανομή συσσιτίου στους δικαιούχους του, στους κατά τόπους χώρους διανομής (Αμύντα 11, Ειρήνης 4, παραρτημάτα ΚΑΠΗ των αντίστοιχων Κοινοτήτων και Δ.Ε. Τριανδρίας), καθώς και η διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας και της αποφυγής συγχρωτισμού μεταξύ των ωφελουμένων.

Επιπλέον, η κοινωνική υπηρεσία εντάσσει καθημερινά στη δομή της παροχή συσσιτίου, κατ’ εξαίρεση, σε πολίτες που έχουν αιτηθεί έκτακτη βοήθεια στο πλαίσιο της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ιδιαίτερα, λόγω των εορτών του Πάσχα, ενισχύεται η στήριξη των μεμονωμένων ατόμων-οικογενειών που έχουν πληγεί από τις συνέπειες της εξάπλωσης του κορωνοϊού, προκαλώντας την ανατροπή της καθημερινότητας και του τρόπου ζωής τους.

Οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου, έχοντας συγκεντρώσει σημαντικές ποσότητες προϊόντων από δωρεές φορέων και επιχειρήσεων τροφίμων, αλλά και από ιδίους πόρους, πρόκειται να πραγματοποιήσουν διανομές τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας.

Συγκεκριμένα:

  • Μεγάλη Δευτέρα, 13 Απριλίου 2020: θα διανεμηθεί πακέτο με είδη πρώτης ανάγκης στους ωφελούμενους των Κοινωνικών Δομών της 1ης, 2ης και της 3ης Δημοτικής Κοινότητας, από τους χώρους διανομής συσσιτίων-παράρτημα ΚΑΠΗ (Αμύντα 11, Ειρήνης 4, παράρτημα ΚΑΠΗ 3ης Δημοτικής Κοινότητας αντίστοιχα).
  • Μεγάλη Τετάρτη, 15 Απριλίου 2020: θα διανεμηθεί πακέτο με είδη πρώτης ανάγκης στους ωφελούμενους των Κοινωνικών Δομών της 4ης, 5ης Δημοτικής Κοινότητας και της Δημοτικής Ενότητας Τριανδρίας από τους χώρους διανομής συσσιτίων, ήτοι των παραρτημάτων ΚΑΠΗ αντίστοιχων Κοινοτήτων και της Δ.Ε. Τριανδρίας.
  • Μ. Δευτέρα, Μ. Τρίτη και Μ. Τετάρτη (13, 14, 15/04/2020): θα διανεμηθεί πακέτο με είδη πρώτης ανάγκης στους ωφελούμενους τoυ Κοινωνικού Παντοπωλείου, από τον χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, Μοναστηρίου 53-55.
  • Για τους ανήμπορους συμπολίτες, θα πραγματοποιηθεί τη Μεγάλη Τρίτη, 14 Απριλίου 2020, κατ οίκον διανομή, με εθελοντές της ΧΑΝΘ και των υπαλλήλων της Διεύθυνσης  Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας.

Το Πασχαλινό εορταστικό γεύμα θα διανεμηθεί το Μεγάλο Σάββατο, 11 Απριλίου 2020, σε 750 άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Το γεύμα θα περιλαμβάνει αρνάκι με πατάτες, σαλάτα, τυρί, ψωμί, τσουρέκι και κόκκινο αυγό.

Το γεύμα θα διανεμηθεί σε ωφελουμένους των Δομών Αστεγίας και των Δομών Συσσιτίου, μέσω του συσσιτίου στους κατά τόπους χώρους διανομής συσσιτίου και σε ωφελουμένους του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», με κατ’ οίκον διανομή από τους εργαζομένους του προγράμματος.

 

Share