Δήμος Καλαμαριάς | Μία νέα όαση πρασίνου στη Ν. Κρήνη Καλαμαριάς (πάρκο «Ούλωφ Πάλμε»)

Παραδόθηκε και είναι πλέον στη διάθεση των πολιτών, το εντυπωσιακό και πανέμορφο πάρκο «Ούλωφ Πάλμε», που αποτελεί μία καταπράσινη όαση στην περιοχή της Νέας Κρήνης και περικλείεται από τις οδούς Κουντουριώτου, Βρυούλων και Έλλης.

Στον χώρο του πάρκου, προκειμένου να γίνει η διοικητική παραλαβή του έργου, παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Ελένη Φύκα, η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Ναταλία Παντελίδου, ο ανάδοχος εργολάβος και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.

Πρόκειται για ένα πάρκο – στολίδι στην περιοχή, το οποίο, μετά την πλήρη ανακαίνισή του, διαθέτει έναν φυσικό παιχνιδότοπο με λόφους για ήπια αναρρίχηση των παιδιών, ενώ συμπληρώνεται και με άλλες δραστηριότητες παιχνιδιού, ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, μεγάλο αμφιθέατρο, κιόσκι με μεταλλική πέργκολα με γλυτσίνες και αρωματικά χόρτα, γρασίδι, καθιστικά, πολλούς θάμνους και δέντρα που προσφέρουν τη σκιά τους. Μάλιστα, στον ελεύθερο χώρο, δημιουργήθηκε ένας διάδρομος που ενώνει τρεις διαφορετικές περιοχές φύτευσης και λειτουργίας του χώρου. Επιπλέον, το μονοπάτι που διατρέχει όλο το πάρκο είναι στρωμένο με κεραμικό δάπεδο, το οποίο εξασφαλίζει την προσβασιμότητα του πάρκου και σε άτομα με μειωμένη κινητικότητα.

Η ανάπλαση του πάρκου, προϋπολογισμού 781.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η μελέτη ανακατασκευής συντάχθηκε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καλαμαριάς. Οι παρεμβάσεις ολοκληρώθηκαν περίπου σε έναν χρόνο και σήμερα αποτελεί για την περιοχή έναν υποδειγματικό χώρο.

Μιλώντας, κατά την παράδοση του πάρκου, ο Δήμαρχος, κ. Δαρδαμανέλης, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην ανάπλαση του πάρκου, την Περιφέρεια για τη βούλησή της, την προηγούμενη διοίκηση για την ένταξη του έργου και τις διαδικασίες ανάδειξης του αναδόχου, καθώς και την αντιδήμαρχο, κυρία Παντελίδου.

Έδωσε θερμά συγχαρητήρια στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου για την άψογη διαχείριση του έργου και την αποτελεσματική συνεργασία, διότι στο διάστημα αυτών των τελευταίων μηνών, μέσα από την καθημερινή επίβλεψη, ολοκληρώθηκε η ανάπλαση του πάρκου.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ευχή ενήλικες και παιδιά να το αγαπούν και να το προστατεύουν, αφού φτιάχτηκε για δική τους χρήση και ευχαρίστηση, καθώς και μέσα από τέτοια έργα αναβαθμίζεται η περιοχή της Ν. Κρήνης.

Δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο την ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ ΟΥΛΩΦ ΠΑΛΜΕ.

.

Share