Δήμος Καλαμαριάς | Πράσινο φως στην αξιοποίηση της μαρίνας Αρετσούς

Ο Δήμος Καλαμαριάς έδωσε το πράσινο φως για την αξιοποίηση της μαρίνας Αρετσούς, ξεπερνώντας τις όποιες ιδεοληψίες του παρελθόντος, θέτοντας, στην ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, τα αιτήματά του στους εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ.

Στη διάρκεια της ειδικής αυτής συνεδρίασης, οι εκπρόσωποι του ΤΑΙΠΕΔ παρουσίασαν τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τον στόχο του Φορέα τους για την αξιοποίηση της μαρίνας, η οποία για 30 ημέρες θα είναι αναρτημένη και υπό διαβούλευση.

Η Δημοτική Αρχή κατέθεσε τις προτάσεις της, ζητώντας να συναποφασιστεί η αξιοποίηση του χώρου. Συγκεκριμένα, ζήτησε να υπάρχει ανοιχτή πρόσβαση από όλους τους πολίτες στη θάλασσα, τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και του τουριστικού προϊόντος, τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα κυκλοφορίας αυτοκινήτων και στάθμευσης.

Επίσης, προέβαλλε επιτακτικά το θέμα της κατασκευής του Αλιευτικού Καταφυγίου, του οποίου η λύση είναι ορατή. Ακόμη, ζητήθηκε να ικανοποιηθούν οι ανάγκες για τη χρήση των χώρων του Ρεμέτζο και της αίθουσας εκδηλώσεων του Ι.Α.Π.Ε «Προποντίδα», όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

Εκτός όλων των άλλων, σημαντικό αίτημα που έθεσε η Δημοτική Αρχή χθες βράδυ, είναι η δέσμευση που θα αναλάβει ο Επενδυτής έναντι του Δήμου Καλαμαριάς και τα ανταποδοτικά οφέλη που θα δοθούν στον Δήμο. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλιστεί η βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη της περιοχής και η απόδοση οφελών στην τοπική κοινωνία.

Τέλος, ζήτησε το σεβασμό στο περιβάλλον με την ανάπτυξη πρασίνου, αφού μόνο μέσα από την ποιότητα θα έρθει η ανάπτυξη.

Μετά την ενημέρωση αυτή θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να διαμορφώσει τις προτάσεις που θα καταθέσει στο ΤΑΙΠΕΔ.

Share