Δήμος Καλαμαριάς | Υποστηρικτικά δίπλα στους μαθητές – Εξ αποστάσεως διδασκαλία

Ο Δήμος Καλαμαριάς, τη δύσκολη αυτή περίοδο της πανδημίας, που τα σχολεία παραμένουν κλειστά στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων πρόληψης για περιορισμό της διάδοσης του Covid-19 και καθώς δεν είναι ορατός ο χρόνος επανέναρξης των μαθημάτων, στέκεται υποστηρικτικά, με ιδιαίτερη ευαισθησία δίπλα στους μαθητές και στους γονείς τους, κατανοώντας την ανάγκη για εκπαιδευτική στήριξη.

Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, θέλοντας να υποβοηθήσει την προσπάθεια των σχολείων, προσφέρει μία πρόσθετη δυνατότητα στους μαθητές της Καλαμαριάς να συνεχίσουν χωρίς εμπόδια τη μελέτη τους, παρέχοντας μαθήματα εξ αποστάσεως με την αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, η Αντιδημαρχία Παιδείας, με την ευγενική χορηγία του Κέντρου On line «ΑΡΝΟΣ ΕΠΕ», που έχει δημιουργήσει μία βάση δεδομένων με διδασκαλία σε βίντεο για Θεωρία, Μεθοδολογία & Ασκήσεις, προσφέρει δωρεάν διαδικτυακή υποστηρικτική διδασκαλία σε μαθήτριες και μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Το εγχείρημα αυτό της υποστηρικτικής διδασκαλίας του e-μαθήματος, εξασφαλίζει την άμεση επικοινωνία των μαθητών, μέσω chat, για επίλυση αποριών και επιπλέον παρέχει τη δυνατότητα της online αξιολόγησης και υπόδειξης δυνατοτήτων και αδυναμιών του μαθητή.

Η εκπαιδευτική πρόταση της δωρεάν υποστηρικτικής διδασκαλίας για τους μαθητές της Καλαμαριάς, περιλαμβάνει τις παρακάτω παροχές:

  • Υπηρεσία με εκπαιδευτικό υλικό και Video – Διδασκαλία,
  • Στοχευμένα επαναληπτικά μαθήματα, μέσω ολιγόλεπτων βίντεο, που αφορούν τη διδακτέα ύλη και ανταποκρίνονται στις ανάγκες επανάληψης των μαθητών.

Τα επαναληπτικά βίντεο αφορούν στα ακόλουθα μαθήματα:

  • Μαθηματικά (Ε’ & Στ’ Δημοτικού, Α’, Β’, Γ’ τάξεων του Γυμνάσιου και Α’, Β’ Λυκείου),
  • Γλώσσα (Ε’ & Στ’ Δημοτικού, Α’, Β’, Γ’ τάξεων του Γυμνάσιου και Α’, Β’ Λυκείου),
  • Φυσική (Α’, Β’ Λυκείου).

Ειδικότερα, θα προσφερθούν δωρεάν κωδικοί πρόσβασης στα μαθήματα των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού, σε όλους τους μαθητές Γυμνασίου και στους μαθητές των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου που, μέσω των γονέων τους, θα υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στο link: https://forms.gle/Leup3Nyc6TFmiZmE6.

Οι ενδιαφερόμενοι, για συμπληρωματικές πληροφορίες, μπορούν να επικοινωνούν με την τηλεφωνική γραμμή: 231 331 4170.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, το πρόγραμμα αυτό, εφαρμόστηκε επί τρεις συνεχείς σχολικές χρονιές (από το 2014 μέχρι το 2017), με μεγάλη αποδοχή από τους μαθητές της Καλαμαριάς.

Share