Δήμος Κοζάνης | Οι μαθητές μετασχηματίζουν την Κοζάνη σε «Έξυπνη Πόλη» – Διαγωνισμός καινοτομίας με βραβεία

Μαθητικό διαγωνισμό με θέμα «Κοζάνη: Έξυπνη Πόλη», διοργανώνουν η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας και ο Δήμος Κοζάνης, με την υποστήριξη του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

O διαγωνισμός αποτελεί μία πρωτοβουλία δημιουργικής απασχόλησης στο σπίτι την περίοδο της πανδημίας, όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τύπων σχολικών μονάδων του Δήμου Κοζάνης, καλούνται προαιρετικά να στείλουν τις ιδέες τους σχετικά με τον μετασχηματισμό του Δήμου Κοζάνης σε «έξυπνο» Δήμο. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της Στρατηγικής του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του μοντέλου της «Έξυπνης Πόλης», σε συνέχεια μίας σειράς πρωτοβουλιών.

Αναλυτικά, οι μαθητές καλούνται με την άδεια, συγκατάθεση και την προτροπή των γονέων/κηδεμόνων τους να λάβουν μέρος στη συγγραφή/παρουσίαση της δικής τους πρότασης. Ενδεικτικά οι άξονες είναι:

  1. Περιβάλλον και Ενέργεια
  2. Κινητικότητα – Μεταφορές
  3. «Έξυπνη» Διαβίωση
  4. «Έξυπνοι» πολίτες
  5. Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Υποβολή συμμετοχών, από 9/04/2020 έως 15/05/2020, στην ηλεκτρονική φόρμα συμμετοχής https://forms.gle/XSH2ma3LmkVaSfrDA.

Η κάθε μαθητική ομάδα μπορεί να αποτελείται από έναν έως τρεις μαθητές. Ο κάθε μαθητής μπορεί να υποβάλλει μία μόνο συμμετοχή.

Σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί, θα ειδοποιηθούν όσοι υποβάλλουν τις αρτιότερες προτάσεις για να παρουσιάσουν σε σχετική ημερίδα (διαδικτυακή – «Μένουμε στο σπίτι & δημιουργούμε» ή δια ζώσης) την ιδέα τους. Επιπλέον, θα ενσωματωθούν στον στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Κοζάνης για την προώθηση του μοντέλου της «Έξυπνης Πόλης».

Όσοι διακριθούν, θα κερδίσουν δώρα και βραβεία, ενδεικτικά όπως: drones, εκπαιδευτικά ρομπότ, tablet και ποδήλατα.

Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο: smart.kozani@gmail.

Αναλυτικές πληροφορίες για τον διαγωνισμό θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: Προκήρυξη μαθητικού διαγωνισμού Καινοτομίας για την Κοζάνη: «Έξυπνη Πόλη».

 

 

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email