Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου | Ξεκινούν οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για την απαλλαγή τους από τα Δημοτικά Τέλη

Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου ενημερώνει ότι σε εφαρμογή των μέτρων ελάφρυνσης των τοπικών επιχειρήσεων, που είχαν διακόψει τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, και σε ισχύ της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκινούν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων για την απαλλαγή τους από τα τέλη κοινόχρηστων χώρων και του ανταποδοτικού τέλους καθαριότητας και φωτισμού.

Για την απαλλαγή τους οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν τα παρακάτω δικαιολογητικά στο τμήμα Προσόδων (1ος όροφος Δημαρχείου Ευόσμου) και ηλεκτρονικά στο email: esoda@kordelio-evosmos.gr, ενώ για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στα 2313 302157 & 2313 302159.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

  • Αίτηση φυσικού προσώπου ή του εκπροσώπου της επιχείρησης (η αίτηση είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.kordelio-evosmos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=6967&Itemid=706).
  • Άδεια λειτουργίας της επιχείρησης.
  • Βεβαίωση από την αρμόδια ΔΟΥ αναστολής λειτουργίας της επιχείρησης ή οποιασδήποτε μορφής βεβαίωση που να προκύπτει η αναστολή.
  • Λογαριασμό ΔΕΗ ή εναλλακτικού παρόχου (για τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας).
  • Άδεια κοινοχρήστου χώρου.

Σημειώνεται πως σε περίπτωση που έχουν ήδη καταβληθεί ποσά εντός του διαστήματος απαλλαγής, αυτά θα συμψηφίζονται.

Η εφαρμογή των ανωτέρω μέτρων για τα καταστήματα, αλλά και τους συλλόγους του Δήμου που επλήγησαν από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας, αφορά στο χρονικό διάστημα της διακοπής λειτουργίας τους.

Share