Δήμος Νέας Προποντίδας | Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020

  • Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020 θα διοργανωθεί από τον Δήμο Νέας Προποντίδας από 16 -22 Σεπτεμβρίου 2020.
  • Ο Δήμος, έχοντας κατακτήσει την 4η θέση για το 2019, ανεβάζει τον πήχη πολύ ψηλά για την ισχυροποίηση του στο πάνθεον των πρωτοπόρων – καινοτόμων πόλεων της Ελλάδας, όσον αφορά την κινητικότητα των πολιτών και την ανάπτυξη της βιώσιμης προοπτικής του Δήμου μας. Η προστασία του περιβάλλοντος, η προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής αποτελούν προτεραιότητες και εργαλεία για την τελική επιτυχία.
  • Φέτος το θέμα της Ευρωπαϊκή Εβδομάδας Κινητικότητας που επιλέχτηκε είναι «Πράσινη μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» και το σύνθημα «Μετακινήσου Υπεύθυνα».
  • Εμείς σαν Δήμος θα υιοθετήσουμε και τα συνθήματα «Μετακινήσου με ασφάλεια», «Άλλαξε συνήθειες», «Μετακινήσου με ποδήλατο» και «Προσέχουμε την υγεία μας και μένουμε ασφαλείς».
  • Ο Δήμος Ν. Προποντίδας φέτος θα διοργανώσει όπως κάθε φορά μια εξαιρετική Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας, έχοντας στην φαρέτρα του ένα σημαντικό κεφάλαιο : Ολοκληρωμένα ή και σε εξέλιξη έργα που συμβάλουν και θα συμβάλουν στην ώθηση και αποτελεσματική προώθηση της κινητικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξη των πόλεων – χωριών του Δήμου μας. Τα πεδία δράσεων πολλά και απαιτητικά : νέοι σταθμοί ποδηλάτων, σήμανση χώρων, ποδηλατοδρόμων, διαδρομών, διαμορφώσεις χώρων πρασίνου, graffiti, ενημερώσεις με την ωφέλεια της μετακίνησης με ποδήλατο, καινοτόμοι εξοπλισμοί και προβολή των έργων που αφορούν ασφαλείς μετακινήσεις πεζών, τυφλών, ΑΜΕΑ, δημιουργία parking εντός κέντρου των πόλεων, πεζοδρομήσεις κλπ. .
  • Η φετινή ΕΕΚ 2020 θα αγγίξει για μία ακόμα φορά τις προσδοκίες όλων μας και ίσως τις ξεπεράσει.
  • Όποιοι πολίτες επιθυμούν να συνεισφέρουν στην Κινητικότητα και να συμμετάσχουν με προτάσεις, δράσεις και καινοτόμες ιδέες, να απευθύνονται στον ειδικό συντονιστή της Κινητικότητας & της ΕΕΚ του Δήμου Ν. Προποντίδας κ. Αθανασάρα Φίλιππο στα τηλέφωνα 6983338252 και 23730 26116.

 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ,

ΚΑΡΡΑΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

Share