Δήμος Νέας Προποντίδας | Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών

Τρίωρο σεμινάριο για τις Πρώτες Βοήθειες, σε συνεργασία με το Εκπαιδευτικό Κέντρο Πιστοποιημένης Εκπαίδευσης Διάσωσης Υγιεινής και Ασφάλειας (ΠΕΔΥΑ), θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 (ώρες 18:00 έως 21:00) στο Δημοτικό Κατάστημα Ν. Καλλικράτειας. Ομιλητής θα είναι ο κ. Τσαρούχας Αναστάσιος, Εκπαιδευτής Εκπαιδευτών Πρώτων Βοηθειών.

«Σεμινάρια αυτού του τύπου είναι ιδιαίτερα σημαντικά και μπορούν να φανούν χρήσιμα στον καθένα μας. Το να βοηθήσουμε κάποιον, αν έχουμε τις απαραίτητες γνώσεις, τις πρώτες στιγμές και πριν φτάσει η ιατρική βοήθεια, μπορεί να είναι σωτήριο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος, Μ. Καρράς.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι μαθήματα Πρώτων Βοηθειών πραγματοποιεί η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ν. Προποντίδας σε όλους τους παιδικούς σταθμούς. Τα μαθήματα απευθύνονται σε εργαζόμενους και σε γονείς, ώστε να μάθουν τον τρόπο που μπορούν να παρέχουν πρώτες βοήθειες σε παιδιά.

Ήδη πραγματοποιήθηκαν μαθήματα στη Ν. Καλλικράτεια και έχουν προγραμματισθεί για τον Παιδικό Σταθμό Ν. Τρίγλιας στις 4 και 5 Μαρτίου, στις 16 και 17 Μαρτίου στα Ν. Μουδανιά και στις 1 Απριλίου στα Σήμαντρα.

Share