Δήμος Νέας Προποντίδας | Τοποθέτηση προκατασκευασμένου οικίσκου στο Κέντρο Υγείας Ν. Μουδανιών για τα ύποπτα κρούσματα του COVID-19

Άμεσα ανταποκρίθηκε ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας, κ. Καρράς, στο αίτημα του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Νέων Μουδανιών, Αθ. Καλτσά, για τη διάθεση προκατασκευασμένου μεταφερόμενου οικίσκου (KIBO), προκειμένου να μετατραπεί σε ιατρείο ύποπτων κρουσμάτων του COVID-19.

Τοποθετήθηκε, λοιπόν, στον αύλειο χώρο του Κέντρου Υγείας, για να απομονώνονται εκεί όσοι ασθενείς παρουσιάζουν συμπτώματα της νόσου κι αξιολογούνται ως «ύποπτα» κρούσματα.

«Ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας και το ιατρικό προσωπικό έκριναν ότι η ύπαρξη ξεχωριστού χώρου θα βοηθούσε στην απομόνωση των ασθενών, που πιθανόν πάσχουν από τη νόσο, ώστε να μην έρχονται σε επαφή με τους υπόλοιπους ασθενείς, δεδομένου ότι ο νέος ιός παρουσιάζει υψηλή μεταδοτικότητα. Η ανταπόκρισή μας ήταν αυτονόητη και για να προλάβω, ενδεχομένως, “κακές σκέψεις”, να ξεκαθαρίσω ότι η απόφασή μας οφείλεται καθαρά στη διάθεση λήψης πρόσθετων προληπτικών μέτρων», ανέφερε ο Δήμαρχος, Μ. Καρράς.

Share