Δήμος Νεάπολης – Συκεών | Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους για τις Απόκριες και την Καθαρά Δευτέρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στους ρυθμούς της Αποκριάς μπαίνει και επίσημα από την επόμενη εβδομάδα ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών, με τις εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους να έχουν την τιμητική τους. Παιδικά αποκριάτικα πάρτυ σε κάθε Δημοτική Ενότητα, πλούσιο πρόγραμμα με αποκριάτικα έθιμα, εργαστήρια, θεατρικά παιχνίδια και αποκριάτικες δραστηριότητες, για παιδιά 3-12 ετών, στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες και φυσικά το ξεφάντωμα κορυφώνεται με μουσική, χορό και κρασί την Τσικνοπέμπτη, 20 Φεβρουαρίου και την Καθαρά Δευτέρα, 2 Μαρτίου, με παραδοσιακά γλέντια και πατροπαράδοτα φαγητά σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης – Συκεών έχει σχεδιάσει και για φέτος ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους, με πολλά καλλιτεχνικά σχήματα, τοπικούς συλλόγους και ανθρώπους του πολιτισμού σε κάθε γωνιά του δήμου, σε μία περίοδο που αποτελεί μία πρώτης τάξης ευκαιρία για γιορτή, χορό και τραγούδι.

Μεταμφιεσμένα μπουλούκια, Γενίτσαροι και Κουδουνοφόροι θα ξεχυθούν στους δρόμους και θα συνοδεύσουν το τσίκνισμα υπό τους ήχους χάλκινων οργάνων και μπάντας κρουστών, από το πάρκο Βαλσαμή με προορισμό την πλατεία Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη, όπου θα στηθεί ένα μοναδικό παραδοσιακό γλέντι γύρω από μία μεγάλη φωτιά την Τσικνοπέμπτη, 20 Φεβρουαρίου, με μουσική, χορό και άφθονο κρασί.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα κορυφωθεί την Καθαρά Δευτέρα, 2 Μαρτίου, με παραδοσιακό γλέντι και πατροπαράδοτα φαγητά και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Πεύκων και Αγίου Παύλου.

Δείτε αναλυτικά το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.

Share