Δήμος Νεάπολης – Συκεών | Ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου με πρωτοβουλία της περιφερειακής παράταξης «Δράσεις για τη Μακεδονία»

Την κοινωνική αλληλεγγύη της περιφερειακής παράταξης στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας «Πράξεις για τη Μακεδονία», αλλά και μίας επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων, γνώρισε το Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, παραλαμβάνοντας μία μεγάλη ποσότητα τροφίμων που διανεμήθηκαν, ενόψει του Πάσχα, στους 350 και πλέον απόρους που υποστηρίζονται από τη δομή.

Η ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου ήρθε ως αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», Χρήστου Παπαστεργίου, ο οποίος κινητοποίησε φίλους και επιχειρηματίες για την ενίσχυση δημοτικών κοινωνικών δομών, στέλνοντας το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Μετά το Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης που προηγήθηκε, παραλήπτης της κρίσιμης χορηγίας έγινε ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών, ο οποίος παρέλαβε 1.947 συσκευασίες τροφίμων που τα πρόσφερε η εταιρία GLOBAL SYNERGY BUYING GROUP ΑΕ, με έδρα τη Σίνδο.

«Πρόκειται για μία συντονισμένη πρωτοβουλία της παράταξης, της οποίας ηγείται ο Χρήστος Παπαστεργίου, που σηματοδοτεί την κοινωνική της ευαισθησία και αλληλεγγύη απέναντι στην κοινωνία που δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού, και τα στελέχη της οποίας συγχαίρουμε και ευχαριστούμε θερμά», δήλωσε ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης, ο οποίος, παρουσία της αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Παρή Γενίτσαρη, παρέλαβε τη μεγάλη ποσότητα τροφίμων. Αμέσως, δε, επικοινώνησε και με τον χορηγό επιχειρηματία, εκφράζοντας ευχαριστίες για την κρίσιμη προσφορά, που δείχνει την ευαισθησία των ανθρώπων της αγοράς απέναντι σε μεγάλα κοινωνικά προβλήματα.

«Η περιφερειακή μας παράταξη ‘‘Πράξεις για τη Μακεδονία’’, υλοποιώντας μία ιδέα του Δημήτρη Κνη, που είναι υπεύθυνος για την Ομάδα Κοινωνικής Πολιτικής, πήρε την πρωτοβουλία να απευθυνθεί σε φίλους της παράταξης που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εστίασης και των τροφίμων και να τους ζητήσει να ενισχύσουν, με τις δυνατότητες που ο καθένας έχει, τις κοινωνικές δομές των δήμων και για τις γιορτές του Πάσχα, αλλά και με αφορμή την επιπλέον κρίση που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού. Ήδη έχουμε ενισχύσει το Υπνωτήριο Αστέγων του Δήμου Θεσσαλονίκης και ενισχύουμε με μία σημαντική ποσότητα τροφίμων το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Νεάπολης-Συκεών, ο οποίος -έτσι κι αλλιώς- είναι πρωτοπόρος εδώ και χρόνια σ’ αυτές τις δραστηριότητες. Να ευχαριστήσω τον δήμαρχο, Σίμο Δανιηλίδη, που συνεργάστηκε μαζί μας για την υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας», δήλωσε ο Χρήστος Παπαστεργίου, έχοντας δίπλα του τον υπεύθυνο της Ομάδας, Δημήτρη Κνη.

Όπως είπε, η παράταξη «Δράσεις για τη Μακεδονία» θα συνεχίσει τις πρωτοβουλίες για την ενίσχυση και άλλων δήμων, εκτός της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, «κάνοντας όλοι μας αυτό που μας αναλογεί, και η περιφερειακή μας παράταξη, και οι επιχειρήσεις σε δύσκολες και για αυτές συνθήκες, και ο κάθε πολίτης που έχει τη δυνατότητα να συνεισφέρει για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών».

 

Share