Δήμος Νεάπολης – Συκεών | Η νέα γενιά δείχνει τον δρόμο της κοινωνικής αλληλεγγύης!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγαλύτερη από κάθε, προηγούμενη φορά, συμμετοχή νέων ανθρώπων και μαθητών Λυκείων εξελίσσεται η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας (08/02 – 15/02) στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών, ενισχύοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το κίνημα εθελοντών, προσδίδοντας σε αυτό αισιόδοξες προοπτικές για την πορεία του σε βάθος χρόνου.

Μαθητές του ΓΕΛ Πεύκων και των ΓΕΛ Συκεών πρόσφεραν αίμα και έστειλαν μήνυμα συμπαράστασης προς τους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη από αίμα. Είχε προηγηθεί ενημέρωση προς τις μαθητικές κοινότητες από οργανωμένα συνεργεία του δήμου υπό την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Παρής Γενίτσαρη, με τους μαθητές να καθίστανται ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι για το τόσο σημαντικό ζήτημα της αιμοδοσίας. Συμμετείχαν, επίσης, και καθηγητές του ΓΕΛ Πεύκων, ενώ οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πεύκων δημιούργησαν υπέροχες ζωγραφιές με θέμα την αιμοδοσία στέλνοντας το δικό τους μήνυμα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ο κύκλος της αιμοδοσίας άνοιξε το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στη Δ.Ε. Πεύκων, όπου συγκεντρώθηκαν 58 μονάδες αίματος, αριθμός σημαντικά αυξημένος σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή αιμοδοσία (51). Το «παρών», εκτός από την Παρή Γενίτσαρη, έδωσαν η δημοτική σύμβουλος, Σοφία Ασβεστά, ο τοπικός σύμβουλος, Βασίλης Πολυτσίνος, ο Σύλλογος Ποντίων Πεύκων «ΠΑΡΧΑΡ», η Χορευτική Ακαδημία Πεύκων, ο Σύλλογος Φίλων Ρετζικίου και ο Σύλλογος «αλλάΖΩ» Φίλοι Ατόμων με Αναπηρία.

Τη σκυτάλη πήρε, την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, η Δ.Ε. Συκεών, στην οποία συγκεντρώθηκαν 85 φιάλες αίματος.

«Πρόκειται για μία συγκινητική προσέλευση μαθητών και νέων ανθρώπων, που με διάθεση προσέτρεξαν να δώσουν λίγο από το αίμα τους στέλνοντας, όμως, ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας και ελπίδας. Η νέα γενιά δείχνει τον δρόμο και χαιρόμαστε ιδιαίτερα που πυκνώνουν οι τάξεις του κινήματος εθελοντισμού στον δήμο μας. Όλους αυτούς τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε θερμά, δεσμευόμενοι ότι ο δήμος μας θα παραμείνει πιστός στις πανανθρώπινες αξίες και δεν θα σταματήσει ποτέ να τις υπηρετεί και να αγωνίζεται για αυτές», τονίζουν σε κοινό μήνυμά τους ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Παρή Γενίτσαρη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Share