Δήμος Νεάπολης – Συκεών | Με εντατικούς ρυθμούς η κατ’ οίκον διανομή ειδών πρώτης ανάγκης σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ

Με συνολικά 13 συνεργεία, αποτελούμενα από δύο άτομα, εντατικοποιήθηκε από χθες Δευτέρα, 06/04, η κατ’ οίκον διανομή τροφίμων στους απόρους-ωφελούμενους του προγράμματος ΤΕΒΑ, που πραγματοποιεί ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού COVID-19.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία στην οποία συμμετέχουν η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου, το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης (ΔΚΚΠΑ) και η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών (ΚΕΥΝΣ), με στόχο την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και την ενίσχυση της πρόληψης της εξάπλωσης του κορωνοϊού με την τήρηση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας.

«Η περίοδος που περνάμε συνεχίζει να παραμένει κρίσιμη, για αυτό όλοι οφείλουμε να τηρούμε τους κανόνες και τα επιβεβλημένα μέτρα υγιεινής και προστασίας και να μένουμε σπίτι. Οι ηλικιωμένοι και οι συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, δεν πρέπει να αισθάνονται ότι είναι μόνοι τους, αλλά ότι έχουν εμάς στο πλευρό τους», είναι το μήνυμα που στέλνει ο δήμαρχος, Σίμος Δανιηλίδης.

Στο πλαίσιο αυτό οι Υπηρεσίες του Δήμου Νεάπολης-Συκεών οργάνωσαν τη μεγάλη επιχείρηση για την κατ’ οίκον διανομή των τροφίμων στους δικαιούχους του προγράμματος, με τα οργανωμένα συνεργεία να πραγματοποιούν ημερησίως επίσκεψη σε περίπου 250 οικογένειες, μεταφέροντας σε αυτές τρόφιμα, είδη υγιεινής και καθαριότητας. Μάλιστα, η προσπάθεια αυτή ενισχύεται και από εθελοντές, στους οποίους ο πρόεδρος της ΚΕΥΝΣ, Δημήτρης Απατσίδης, εκφράζει ευχαριστίες για την προσφορά τους και την ενίσχυση του κινήματος κοινωνικής αλληλεγγύης, το οποίο, όπως επισημαίνει, είναι ιδιαίτερα σημαντικό σ’ αυτή την κρίσιμη περίοδο που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί.

Η διανομή των τροφίμων στο πλαίσιο του προγράμματος ΤΕΒΑ, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), μέσω του Υπουργείου Εργασίας και έχει ως συντονιστή-εταίρο την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή, 3 Απριλίου 2020 και από χθες Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020, πέρασε σε εντατικοποιημένο επίπεδο λειτουργίας.

Συνολικά θα εξυπηρετηθούν 1.800 οικογένειες, παραλαμβάνοντας στο σπίτι τους από τα ειδικά συνεργεία του δήμου, το πακέτο με τα τρόφιμα και τα είδη καθαριότητας και υγιεινής, με τη συνολική διανεμόμενη ποσότητα να έχει ήδη παραληφθεί και να βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του δήμου στα Πεύκα.

Κάθε ωφελούμενο μέλος της οικογένειας θα παραλάβει 8,2 κιλά τροφίμων (μακαρόνια, ρύζι, κοτόσουπα με ζυμαρικά, κορν φλέικς, αλεύρι, ζάχαρη, μαρμελάδα, σούπα μινεστρόνε, γάλα μακράς διάρκειας, ελαιόλαδο) και 3,2 κιλά ειδών υγιεινής (οδοντόκρεμες, σαμπουάν, καθαριστικό υγρό χεριών, υγρό πιάτων, σκόνη για πλύσιμο ρούχων), ενώ οι οικογένειες με βρέφη θα παραλάβουν παιδικές τροφές, πάνες και μωρομάντηλα. Συνολικά, κατά τη διανομή αυτή, που είναι η τρίτη του έτους, θα μοιραστούν πάνω από 107 τόνοι τροφίμων και αγαθών, ενώ το σύνολο των δικαιούχων του ΤΕΒΑ ανέρχεται σε 4.553 άτομα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, η Κοινωνική Υπηρεσία φρόντισε και διαμόρφωσε ένα πρόγραμμα εξυπηρέτησης των ωφελούμενων, ώστε η κατ’ οίκον διανομή να γίνει με τον καλύτερο τρόπο, χωρίς ταλαιπωρία των δικαιούχων. Έτσι, ο κάθε παραλήπτης ενημερώνεται τηλεφωνικά από την προηγούμενη ημέρα για την επίσκεψη του συνεργείου, ώστε με την αστυνομική του ταυτότητα να κατέβει στην είσοδο της πολυκατοικίας και να παραλάβει το πακέτο με τα είδη.

 

Share